Stretch mark

Salam..boleh share x pengalaman korg yg ada Stretch mark 😅😅 lately ni tgk perut mcm btambah je walhal hari² dah sapu palmers cocoa butter tu dkt perut,bdn.. klu gatal pun sy gosok manja dgn kain je. 😅😢tqia ♥️

11 Balas

mula2 dulu gatal yg amat stretch mark ni,keje menggaru je,terus nurse tegur jgn garu nanti tmbh merah tmbh gatal,luka2 dah perut nurse ckp,blh guna lotion baby juga untuk legakn gatal,atau tukar sabun jgn guna yg jenis antibacterial tu,saya ikut je,saya guna krim brands preggers klu tak silap n sabun pn dh tukar mmg kurang gatal tapi stretch mark mmg tambah je,tak kurang pun,takpelah yg penting baby selamat

Sy skrg dh 36 weeks, stretch mark makin nampak n makin byk 😂 masa 32 ke bawah, takde plak . Start lepas tu, sikit-2 dia menampakkan diri dia & tk pernh miss pkai losyen @ ubat untuk hilgkan stretch mark pun masih ada jgk timbul . Mmg normal gamaknya, lg-2 org berbadan kecik, kulit perut tipis 😂 Berkilat perut dennn jadinyaa

Saya guna bio oil sis, sapu 2 kali sehari kalau rajin, kalau malas 1 kali je. Pstu guna coffee body scrub yang ada vitamin e. Saya pakai Brooklynbodyscrub 😉 setakat 31 weeks belum nampak stretch mark lagi. Tapi taktau la kot hujung2 tetiba keluar kan 😅😅

saya sapu bio oil 2x sehari, tp lepas 33 weeks baru timbul stretchmark, tp area bawah pusat je. skrg stop bio oil, pakai minyak kelapa dara (buat sendiri), nmpak mcm ada kurang sikit, gatal2 pun takde. bio oil guna kat ofis je bila ttba ada rasa gatal sikit2.

Puan dh bape weeks? Sye alhamdulillah tkde gatal/strechmark lgi setakat 28 weeks. Sye sapu bio oil dgn palmer oil byk2 2x sehari dri 10 weeks. Yg penting kene jaga hydration kulit perut

2y ago

7bulan sis..skrg sy kerap sapu palmer lotion tu, tp makin kerara naik pulak 😂😂masa awal² preggy xde pulak muncul stretchmark ni

sy sblm preggy pun mmg dh ada stretch mark sbb obes 😂 ni lg byk naik sampai stress tgk cermin 😅 nasib baik husband slalu puji kita cantik, trus mood elok 🤣

sy 36week.perut makin besar makin gatal.mmg nk menggaru je.strechmark usah cter la..layan kn je demi ank

Sama laa dengan saya, makin hari makin jelas nampak padahal tak miss sapu lotion 😂 bertabahlah

2y ago

Itu lah..xmiss pun sapu tp naik jugak garis merah tu 😅😅😂

Tgu lps bsalin baru sapu. Stretch mark tetap ada wktu2 pregnant.

Boleh try Almond Supple skin oil dari L'Occitane...