Adakah normal 8 minggu 1 hari, dlm kantung baru nmpk egg yolk sac, baby x nmpk lg

Kali pertama, sy scan baru 5 minggu dan baru ade kantung. Dlm nya tiada yolk sac. Selepas 3 minggu sy scan lg skali, kantung makin besar dan baru nmpk yolk sac, tp x nmpk baby dgn heart beat. Doc suruh dtg lg seminggu atau 2 minggu. Sy sebenarnya risau kalo false pregnancy kantung kosong. Mohon share pandangan dan nasihat dan semangat. Sy sedey sbb doc sebut2 psl keguguran. #doayangbaik²saja #rahmatbulanramadhan

7 Balas

Kita sesama doakan. InshaAllah ada yang terbaik untuk kita. Saya hari tu suspected threatened miscarriage sebab ada bleeding, scan baru 6w sedangkan lmp dah 7w. Cuma takde heartbeat lagi. Hcg trend naik. Lagi 2 minggu scan balik, harap ada keajaiban. Jaga diri ye

Saya pun baru masuk 8w, semalam scan kat KK & hospital, doktor cakap baru nampak egg yolk. Baby tak nampak lagi. Doktor suruh repeat scan lagi 2 minggu. Semoga ada keajaiban untuk kita 🥹

1y ago

aamiin... smoga baby2 kita smua membesar dg sihat..aamiin

Saya 18/3 haritu scan ikut lmp 7w tp kantung size 5w5d and ade yolksac. Tp period saya mmg irregular. 4/4 ni repeat scan smoga masatu nmpak dah la smua. Harap sis pun dipermudahkan urusan ye

Hai. Apa update awak skrg? Sbb tgh alami benda yg Sama skrg tapi saya ade spotting. Tu yg lgi buat saya risau. Moga ada keajaiban utk kita😢🤲

Sya baru2 pigi scan kandungan 7 week tapi dok cakap 8 week 2d. Kantung dan baby nampak dan ada jantung dah tapi tak boleh dengar lagi.

Saiz kantung sama dgn week lmp x? Klu sama hrap2 ok la..sy pon scan 8 weeks sma dgn lmp tp xde heartbeat lg..dr suro dtg scan lg 2 weeks..

1y ago

smoga yg baik... ank kita membesar dgn baik

doa baik2.smga ada keajaiban..ramai je share, even lpas 10w bru nampak semua2