Minum Hirisan lemon semasa pregnant

Salam hai semua. Last week saya +ve COVID-19. Kandungan baru 13weeks. Jadi, saya amalkan minum air lemon + cengkih . Saya amalkan minum air ni since hari pertama +ve covid sampai harini (hari ke 9). Alhamdulillah saya dah sihat dan dah -ve. Bila hari² saya amalkan, saya rasa sedap pulak dan dah jadi rutin. Hirisan lemon tu saya biar dalam cawan yg sama dan refill air masak panas je, setiap kali nk minum air, saya minum air ni je. Soalan saya, bahaya tak utk baby kalau saya jadikan minum air lemon ni sebagai rutin? Atau sy perlu stop kan minum ? Lagi 1, kalau minum air gula nanti, akan sangkut tak? Sbb Jumaat ni appointment minum air gula. Saya bukan seorang yg suka minum air manis. Jadi saya agak bimbang hehe. Terima kasih semua 🤗

6 Balas

Air lemon banyak khasiat 🤗

2y ago

jadi dia x bahaya la utk ibu mengandung ya.. okay thank youu 😘😘