Hi mommies! nak tanya

sy dah almost 7w.. alahan muntah2 sangat kerap setiap hari dan pening kepala . sampai nak minum air kosong tu rasa mual. tambah nak rasa muntah. rasa makan besi2 pun ada bila telan. tapi oleh kerana sy kerap muntah, sy paksakn diri mnum air kosong suam. sampai lidah jadi tawar. skrg ni, sy try amal minum air lemon ais. tiap hari segelas. rasa muntah makin berkurangan. tekak pun senang nak hadam mkann. sekurang2nya tak la muntah air je. boleh ke sy terus amalkan air lemon ? ada kesan tak dgn pregnancy sy ? risau kekadang. nak minum air manis lain pun sy takut. lemon ais ni je berjaya lalu tekak sy. Pleas bantu

2 Balas

Boleh. Tak bagi effect apa2 pun. As long as it is unsweetened. Selain lemon, awak boleh guna lime or slices of orange. Try lah. Sedapp buat sejuk2

Boleh je segelas or 2gelas sehari cukup dh..org kata berpada2