Anak tak sihat

Salam. Hai nak tnye ibu2 Sekarang musim sakit utk kids ke ? Anak sy demam berulang, then muntah cirit birit. Dah sembuh tapi still weak Tak aktif sangat. Kejap oke, kejap Tak. risau sebab kids jarang sakit. Just Tanya jee in case kalau Ade yg same mcm anak2 sy. Tq

8 Balas

Ank2 sy pun dmm btuk slsema berulang silih ganti. Tiap bulan. Tak pernah miss. Pening kepala. Lepas sorg sorg kena. Yg ni dah baik, yg tu pulak jangkit. Pastu jangkit lg, pastu bila smua dah ok, tiber yg first baik td mula tak sihat balik. Hah ulang ulang ulang ulang dah berbulan2 gini. 😵‍💫

Anak sy sama sis..syptom semua ada sampai mata dia cengkung sgt, 2 kali bawak klinik last2 sy bawak hospital kena warded 3 malam..now baru okay, sis bawak hospital..demam budak jgn buat main, dr pesan sy kalau lebih 2 hari kena bawak hospital dh lebih2 kalau dia cirit birit or muntah.

kalau mcm ni biasa denggi sis , sebab anak saya baru keluar ward . sama mcm anak sis cumanya anak saya tak muntah cirit birit . then dokter ckp anak saya denggi , kalau dah muntah cirit birit tu kira serious dah

Sis skrg musim sis cuaca jap panas jap sejuk kalau demam selsema atau batuk doc mmg pesan mandikan anak lebih 3x kalau kte demam pun elok mandi 3x shari insya allah yg selsema kuar lendir yg batuk longgar kahak

agaknya sebab cuaca skrg terlalu panas kat kebanyakan tempat. anak saya pun kerap demam lately. walaupun cuma duduk main kat rumah je. panas sgt smpai demam. kena rajin bagi dia minum air, makan buah...

Sekarang musim panas. Kena kerapkan lap badan baby. Kalau baby dah 6bln ke atas blh kerapkan air kosong utk kekal hidrate dan kena bg makan buah utk imunkan badan baby

Mungkin faktor cuaca kot awak. Anak saya pun tidur malam kena buka aircond sbb kesian sgt kt dia berpeluh2 kalau kipas je

Alert dengan stroke haba.