Anak tak nak makan

Assalamualaikum.. nak tanya ibu2 kat sini anak sy 8 bulan.. skang dah 2 hari cirit birit tapi cirit birit sehari 2 hingga 3 kali tak demam.. Bila suap bubur aje mesti dia muntah balik.. sy risau sbb anak langsung tak nak mkn sejak cirit birit.

1 Balas

Ank sy ms 7-8 bulan sama lah bila demma je xnk mkn 1-2 ninggu..sy biar je taknaknpaksa sbb dia mmg xkn makan..sy bg susu je..

1mo ago

Boleh je sbb dia tgh belajar mkn lagi. Next time cuba bg dia mkn sendiri. Mcm epal ke, makan sayur stim ke..apaje cara utk dia mkn. Atau blh bg dia pinggan sendiri (make sure yg jenis melekat kt bawah tu so tak terbalik) ms buka puasa sama2 ke..sikit2 dia mkn pn xpe. Nk senang dia suap boleh bg kentang lenyek n sudu. Kena sabar kejap utk ajar dia mkn sendiri. Dia xnk jugak bg nasi kosong. Maybe dia tak suka tekstur mknn, kena ubah.