Tengah down

Salam, buat ibu2 yg tgh pregnant.. Saje nk meluah. Tengah down sekarang ni. EDD hujung bulan ni, tapi makcik ada buat majlis kahwin awal bulan 12, semua family nak pegi. Dah plan dah ready nk pantang umah family sebab ni cucu sulung diaorang.. ingat nak share sama sama moment ni. Pulak tu taknak susahkan mentua nk jaga atau tengok kan.. lgpun ada jugak belah sana cucu mentua baru bersalin harini. Rasa down sbb fikir sorang sorang nanti. Takde pengalaman sbb anak sulung.. Mjlis kahwin jauh pulak tu dekat utara.. pergi berhari hari.. Sedih sgt. Down sgt. Rasa macam dorg tk kesah pun. Rasa mcm nk pantang sendiri kat umah sewa sorang sorang tp takde keberanian. Kawasan umah sewa terpencil. Takde org sgt. Banyak umah kosong dijadikan homestay😭😭😭😭😭 Suami kerja kilang takdapat nk cuti lama lama sgt. Due dah nak dekat..

21 Balas

sama kes. tapi lain situasi.. sy pun tgh pening nk pantang sendiri. tapi akk sy tk bg.. takut meroyan..sbb tk biasa & anak 1st pulak tu.. hmm. semoga urusan kita dipermudahkan..

4y ago

Hmm.. kan jd takut sbb tkde pengalaman. Sy lak ank sulung. Iya InshaaAllah Aamiin. Tc sis ❤️

Kalau berkemampuam, boleh upah org yg jaga kita dlm pantang yg blh stay in dkt rumah kita. At the same time takde la bosan sgt. Byk dh org buat servis ni.

sama la sis sy pn dulu pantang sendri2 sj..semua benda sy dan suami sj yg buat ..alhamdulillah tiada apa2 msalah fikiran kena positif sj inshaallah semua dipermudahkn .

4y ago

Aamiin InshaaAllah tq sis ❤️

jangan sedih. saye ni family semua xboleh dtg sbb pkpb. dengan ade anak umur 3y. sabar tau. insyallah. Allah hanya uji kita semampu kita.

4y ago

Tqsm sis❤️ Aamiin InshaaAllah

kesian awk.kalau mak sy tu mmg pntingkn ank sndiri la dr org lain.mak sy snggup fly dr johor ke sabah jaga sy brsalin.

4y ago

Bestnya 😞

kenapa mak awak nak pergi jugak? dia dah lama xkeluar jalan2 ke 😂 awak time tu nak pantang kot huhuhu

4y ago

Kata nya sbb nk bls balek ms sy kawen haritu macik dtg sini then ni anak dia kawen mak pulak nk dtg sana.. semua pegi lak tu. Terkontang kanting ni haa sorg runsing fikir takde pengalaman anak first. Cuma ralat lah ni cucu first tp mcm tk kesah.. lama lak tu pegi.. tu yg down tu. 😞 fikir2 ternanges sedih.

kalau ada duit lebih boleh upah orang sis.. untuk seminggu , sis orang mne ya ?

4y ago

Org kulai

Klau mak sy, sy harap mak sy x pegi knduri tu teman sy 😜 nnt dh sihat bwk la mak jalan.

4y ago

Dorg dah book ticket flight pun. Takpelah sy cuba redha.. kuatkan hati.. mgkn ni ujian buat sy. Bby pun belum keluar dah 39w

kndri tak blh buat main dgn covid ni.. jgn stress² ..

4y ago

Kan

buat2 merajuk biar dia Tak jadi pergi kenduri..hehe

4y ago

Dah buat dah. Mak tk layan pun. Tk kesah dia sbb dah excited nk pegi sana