Alahan dan Rasa down

Hai semua mummy2.. saya rasa down sbb ada alahan yg teruk. Sampai satu kerja apa pun xboleh buat. Sy sedih kdg2 nk menangis sbb xaktif lgsung, asyik nak terbaring n xdpat buat bnyk kerja.. sy rasa down sgt.. xboleh nk masak nk ngemas.. Sy sedih knp sy xkuat mcm org lain utk buat semua tu 😭 mohon kata2 smgt.. #firstmom

1 Balas

Ini 1st stage utk prepare mentally utk jd ibu. Plus nti nk bsalin nk bjuang dgn sakit contraction, duduk LR tak tahu brp lama sblm bby lahir, lps bby lahir byk pkara unexpected yg boleh berlaku. Sy punya alahan smpai nk bau aircond kereta pun xboleh, hari2 nk pegi kerja kena spare plastik siap2 sbb mmg akn muntah. Bau sabun tgn/mandi yg wangi2 pun sy xboleh bau, ubat gigi pun auto muntah. Masuk dapur xpyh cerita. So untuk pkara mcmni, suami kne main peranan bantu if awk xblh nk buat kerja2 ni. Awk pregnant pun disebabkan dia juga kan. Bg dia rasa tanggungjawab uruskan awk.