Normal @ Czer

Salam. Boleh bagi pendapat. Sy dah TTC hampir 10tahun. Ni anak 1st dah 32w. Doc sarankan sy bersalin secara czer utk kurangkan risiko kepada baby. Badan sy besar. Takut nak jaga luka n kena cucuk cair darah nnt. 😓😓 Utk normal pulak sy baru disahkan GDM. N baru kena keputihan bewarna kuning. Baru ni g checkup. Dapat Doc lelaki so sy x bgtau lg doc tntg keputihan. Juga ada buasir. Boleh bg pendapat. Mana yg terbaik utk cara bersalin sy nanti. Baby 36 minggu ni ada appoiment dengan pakar O&G utk bincangkan. Tq

2 Balas

ada keputihan jgn buat diam ye, kena ambil sample takut ada GBS. kuman gbs bahaya utk baby, boleh jangkiti baby melalui kelahiran normal. doctor lebih tahu mana yg terbaik berdasarkan faktor kesihatan awak sendiri

biasanya ada gdm doc akan bg tarikh awal tuk awak bersalin. tp diaorg sepatutnya tgk dulu sma ada awak boleh bersalin normal atau x. Klo bukaan lmbt selalunya dia org advice czer.