Minum air gula

Salam . Ahad ni saya kena minum air gula ? Ada tak tips supaya tak muntah? Sbb masa first preggy dulu saya muntah ?

5 Balas

pokoknya kne positive. jgn kenang pglmn preggy yg lps. jgn lgsong fkir air gula ni teruk. air gula ttp rse air gula. cara sy..sblm mnum tu sy dah sapu siap2 myk angin cap kapak pd kepala..hidung smua.dkt nadi..leher. kdua wktu mnum tu sy terus teguk dan telan sbyk 3 tnpa trunkn cawan. trpulang nk teguk bpe byk kli. tp jgn trunkn cwn.. nti xsggup nk teguk lg. then sy brtenang je.. smbil amek urin..pgi hntr sample urin pstu ulg alik jmp misi. sdr2 dah 2 jam.🤭

Wslm. Anak kedua baru saya rasa minum air gula. Tanamkan rasa positif dlm fikiran ketika minum air gula. Jgn fikir nak muntah walaupun itu sebenarnya yg kita rasa. Mcm saya la. Minum air gula segelas sampai 7-8x teguk. Tak boleh teguk sekali sebab banyak sgt airnya. Lepas tu saya balik rumah tidur sekejap sebab tak nak layan mual. Sebelum 2 jam saya pegi klinik ambil darah. Alhamdulillah result ok,tak ada gdm

Mcm sy..spu mnyk dlu dkt dahi leher dn hdung then Trik nfas pstu mnum.. Allhamdulilah xmntah pon.. Good luck sis

minum pelahan2 sis... setgok 2...jgn sekali gus... takot tersedak mcm sy

Saya minum air gula rasa ribena.. rezeki