Minum air gula

Hi mommy, apa tips minum air gula dan tak muntah lepas tu? Saya ni kena repeat sebab muntah pula tadi #firstmom #pleasehelp

9 Balas

sye bru smlm minum air gula🙂,,sye terus minum lepastu sye stop (sye telan bnyk sikit) .,,sye minum lagi lepastu stop,,last2 tinggal sikit,,sye speed betul2 walaupun masatu mmg ada rasa nk muntah sye tahan,,

Jawapan saya dan saya punnn buat adalah beli sendiri di farmasi minta doc n nurse nak minum yg kita beli. Saya masa kali pertama dulu minum air gula 2 kali muntah kali ketiga baru la lepas (beli)

Saya baru minum tadi, mmg 5 kali teguk baru habis, adoila.. pegi pagi2, minum masa suam tu ok lagi, bwakla minyak angin roll, senang sapu2 smentara tnggu 2 jam

11mo ago

Iya saya nasib baik dlm masa 2 jam tu kena jumpa nurse, ada la bgerak2 sana sini

1. minum waktu air masih suam (datang awal) 2. minum cepat2 3. kalau boleh req beli sendiri, beli yg ada perisa. kurang loya

11mo ago

nurse di KK Sy bagi minum air. tapi sikit jela. buat bilas2 je

dtg awal minum masa air suam2 lgi. lepas minum duduk diam2 bersandar dekat kerusi, jgn berdiri atau berjalan

kalau saya, datang awal biar dapat air gula yg masih suam, lepas tu minum terus jgan berhenti,,,

hrtu sye minum air gula original... terus pening nak muntah.. tpi nasib dpt tahan bawa tido

Sy pergi klinik swasta puan. Minum yg ade flavour and sejuk. Alhamdulillahh tak muntah.

Minum sekali gus Lps minum berkumur