tanda bersalin at 34w ?

Salam. Ade x mummy yg dah 34w. Tapi dah ade tanda2 ? ☑️ nurse check up kepala bby dh kt bawah ☑️ Kejang bahagian ari2 (bawah perut) ☑️ asyik kencing. Sbb rasa bby tekan bahagian pundi. Tp kncg x sakit. ☑️ mengeras n aktif sokmo lg2 bila malam Tu normal x utk 34w. tanda2 bby dh ready nk keluar anytime ke? Sy risau sbb belum 37w. Ade yg sama mcm sy or blh share?

18 Balas

Sy start 32weeks mmng da rasa smua tu..tapi xda darah turun..sy x ke hospital lg..skg da 36weeks..masi rasa smua tu..tapi skarang lgi teruk sakit bawah perut..kalau jalan/bediri lama2 memang x boleh da....harap baby smpai 37weeks baru kluar😊risau bby kena tahan

Normal sis... Skrg sy 36 weeks pon masih rasa 4 bende tu... 😂 Tapi mase 33 weeks pon nurse da beritahu supaya jaga2.. Sbb baby boleh keluar anytime...

Sye pon tgh alami apa yg sis alami skrg.. Skrg dh 35w.. Nurse suruh ready je sebab takot baby nak keluar awal.. Apa pon doa la baby keluar lepas 37w..

Saya deliver at 34w1d. Bersalin normal. Tanda awal sakit macam senggugut. Lepastu keluar darah. Tak sangka bersalin awal. Sekarang anak dah 7 bulan.

Normal sis.. skrg saya masih 31 minggu, tp symphoms sma mcm awk. Slama tak ada kluar darah atau contraction, InshaAllah tk ada apa2..

Normal sis sya 34week perut balik_balik mengeras sakit 4 hari nasip berhnti sakit nya.. Skrg sdh 36 week Harap²x baby klur 38week..

Sy pun dh rasa bnda yg sama since 34 week.. Tp start msuk 35w 5ari ni mkin kerap plak sakit ya.. Tp dlm sehari sekali dua je

Sy pun dh rasa bnda yg sama since 34 week.. Tp start msuk 35w plus ni mkin kerap plak sakit ya.. Tp berselang seli arinya

Sye skng 26 week dah rasa camtu.. Risau sgt.. Mcm kepala baby dah kat bawah sgt.. Yg 1st, 34week baru rasa camtu.. 😥

Normal sis. Sbb bby smakin mbesar n ruang dh sempit...2 yg sis akan rasa smua 2...