Baby overdue 40 weeks 2 days. Risau sngt baby okay atau x sbb perut kerap mengeras

tapi tak de tanda2 nk bersalin lgi.. baby masih cukup gerakan tapi tak aktif mcm dlu.. patut ke g check up? sbb ada yg ckp normal bby kurang gerak sbb ruang dh sempit #firstbaby #firstmom

4 Balas

sama macam saya overdue 28.4 tarikh due tapi 40 6daya kene refer hsptl untuk induce 7/5 baru bersalin , untuk pengalaman saya . saya bersenam je cuma yelaa kalau jalan xbukak juga exercise macam mana pun ttp sama kan. saya induce 2 ubat sumbat patu belon baru jalan bukak . doktor ckp anak pertama mmg ssh sikit bukak jalan . tapi alhamdulillah taksakit pun masuk ubat ke belon ke . tapi kalau awak kena antara Dua tu . bagi saya mmg xrasa apa pun . awak kena get ready simpan tenanga untuk layan masa contraction je . yg tu mmg xdinafikan mmg sakit . tapi tu je sakit awak da nak bersalin tu rasa nak berak tu kiranya baby nak kua la tu . simpan tenaga berdoa .. belajar teran insyaallah lancar

normal sis. nanti kalau xbersalin jugak smpai 40 weeks 6 days you kena serah diri kt hospital.. tp better you go klinik yg you gi check up untuk follow up.. kadang2 kena serah diri awal.. depends you punya body condition.. Semoga dipermudahkn urusan bersalin sis ❤️

klo nurse tmpt sy cakap walaupun cukup gerak tp x aktif mcm sebelum nie kne g hospital terus

bykkan bjalan sis.. kuatkan gerakan . jalan itik. mnm air selusuh ya