9 weeks dan janin sudah tiada jantung.

Salam ade tak dekat sini ade pngalaman scan kandungan 9mggu tp jnin xde jntung.n rpeat scan plak smue normal? Ade x?? Sb dktr ckp kndgn xjd.😢

17 Balas

sy scan 8w nampak kantung je... doc ckp kena tunggu n tgk kandungan jadi ke x... mmng dh risau..slps 2minggu repeat lagi baru nampak jantung😁! mungkin period x teratur/ kandungan lambat dari tarikh period..apa2 pun stay positif..... kalau sis x puas hati check dgn clinic lain / repeat lagi scan slps 2w.. jgn sedih... makan &jaga kesihatan.. harap kandungan sis sentiasa sihat😍! sending u lots of positive vibes!!

Saya berpantang gugur harini hari ke 9, 🥹 sy sgt kecewa tp kena tahu ni semua rezeki dah di tentukan oleh Allah.alhamdulillah harini badan sy semakin kuat.gugur 10 minggu,baby tak membesar dan sy turun darah.doc sarankn terus D&C..sy tnya kenapa baby x menjadi?doc ckp normal 100 Ibu mngadung ada dlm 10 org yg kandugan tak menjadi.itu adalah normal..sy tnya kenapa jd mcm tu?Allah yg berkuasa ☺️

cuba buat tvs scan. sy hritu pon scan bby 8w tk nmpak jntungnya, scan 10w lgi skli sbb doc sruh ulang scan pon sma tk jmpa jntungnya. last² sy buat tvs scan mmg tkde jntung dan bnyi dnyutan. 12w mcmtu sy try gi hospital nk scan kntungnya dah kemik tk lawa, esoknya kncing ada ketulan drah mcm period kcik² last skli bbynya dh tkde.

Pengalaman pregnancy first, excited nak pergi buka buku pink dekat KK, bila scan sepatutnya dah 12 week tp doc scan no heartbeat and baby size 8 week. Lepas 2 minggu gugur naturally. Sedih tu tak terkata. Alhamdulillah gugur bulan 12/2022 , now bulan 2/2023 pregnant balik. Semoga ada rezeki mummy di luar sana.

klu nk kpstian scan kt klinikla. tp klu pakar dh scan dr bwah mmg xda hrtbeat means mmg xdala. sya hri tu mmg susah nk nmpk jntung bby. tp saiz dn kntung ikut umur dia. doktor ckp tak perlu risau. tp klu doktor ckp htrbeat xda & kntung ke janin x cntik saiz, mngecut ke apa mmg xdala tu.

saya tak pasti awak, cuba awak g scan time kandungan 10week nanti.. awak punya kandungan dah scan memang 9week ke???... saya semalam baru scan, klu ikut last period kandungan 9w3d... scan kandungan jadi 8w5d Alhamdulillah degupan jantung dah boleh dengar..

Janin ada ke sis? Heartbeat yg xde? Better try scan klinik lain utk double confirm..sbb pernah kena scan satu klinik xjumpa langsung kantung or bby, siap minta sy refer pakar..tapi sy repeat scan klinik lain..Alhamdulillah jelas semua ada..siap heartbeat..

1y ago

jnin ade.jntung yg xde .dh kluar dh sis.tgh pantang hri ke 5.

bgantung pd ovulation awak.kalau priod regular, slalunya usia janin tu tepat...kalau irregular priod, boleh jd awal or lewat smggu dua..so xboleh nk jgka..kena repeat scan..better ke klinik lain

1y ago

cont...smoga Allah mudahkan urusan awak ya..

Sama macam sy awak 😔 risau. Scan tp tk dengar heartbeat. Dah scan bawah juga di hosp. Doctor concern sama ada baby kecil atau silent miscarriage. Lagi 2w appointment klinik pakar

Tak pasti. Saya dulu pergi scan 6 week. Mmg xde degup jantung lagi. Doktor kata 10 week baru ada. Kalau tak ada tu kira tak ada rezeki. Boleh jadi kandungan tu tak sihat.