Bleeding kantung kosong

Salam. Ada x sesape ada pengalaman mcm sy? Sy pregnant 7 minggu. Semalam ada bleeding mcm darah period skali je. Lepas scan doc bgtau kantung kosong. Tp doc bg dua kemungkinan sama ada mmg gugur atau sebab masih awal so janin x nmpk lg. Ada x yg mcm ni? Tp kandungan selamat ??

11 Balas

last year sy lalui pengalaman mcm awak.. 7minggu tiba2 bleeding. pergi hospital emergency doctor scan mmg kantung kosong. Doctor cakap kalau heavy bleeding datang balik hospital. atau tunggu lagi lepas 1mggu kena cak scan balik. tapi tak sampai seminggu sy sakit perut kalah masa nak besalin 9bulan..husband hantar p emergency hospital, sampai2 jer hospital bleeding dn sy keguguran. tapi setiap org tak sama.. kita berdoa yg baik2 yaa sis. amenn..

mestilah ada sis kdg yaa betul masih awal belum nampak lagi heartbeat bentuk janin lagi dan kdg tu mcm doc ckp keguguran klu bleeding penuh pad dlm sejam kena tukar tukar ke atau apa apa yang lain ke keluar mcm isi apa apa, ke emergency terus bawak ja apa yang lain pelik tu

sy ank ke dua haritu 8 weeks ad bleeding mcm period.. scan npk kantung jer kecik sgt.. warded 4 hari.. hari ke 4 balik rumah bru keluar ketul ni.. check upt dah naek 1 line jer.. tkde rezeki.. skrg dah pregnant balik.. alhamdulillah dah 8 weeks..

3w ago

selepas keguguran tu berapa lama boleh mengandung semula? ada mkn pil perancang tak slps keguguran? sy baru sahaja keguguran 7week

Sis jgn angkat berat...jgn berdiri lama.. Duduk lame boleh tpi dlm position yg betul.. Saya berdiri terlalu lame first bleeding, kali ke 2 ingat dah ok sbb darah dah kurg pas jumpe doc tpi still bleeding..akhirnyer gugur.. Moga kandugan sis selamat.. Aminn

Jumpa doc ada amik darah tak ? And kena datang lg 2 hari lepas tu ?? If ada , kita tunggu bacaan darah tu . If naik normal in sha Allah ada rezeki . If turun atau naik nya sikit . Sama ada gugur atau pregnant luar rahim . Itu pengalaman sy dlu

Sy pernah gugur bulan 6 haritu.mase 5w bleeding then seminggu lepas tu sy gugur. Mmg scan mase tu takde ape dah sbb dah turun habis.tp mcm sis boleh jd awal lg.sy prgnnt yg skrg ni mase 7w haritu nampak kantung je sis.jgn risau

Sy...doc kate kantung kosong...kene rujuk ke bhagian EPAU...doktor bhagian tu check dulu sama ade btol o tak...then bru diorang decide...hurmmm

Pernh mengalami.kantung kosong. Ada bleeding. Doc bg tempoh 2 mngu tuk scan blik. seminggu lps tu kndungan jatuh sendri. 😢😢😢.

saya 7minggu bleeding dan check kantung kosong, minggu ke 8 saya keguguran :) baru habes berpantang.

Pnglmn sy mcm sis, dlm 3 mggu lpas tu bleeding byk n sy gugur.tpi mula2 tu mcm spotting je.msa 7 mggu.