Susu dutch baby

Salam hi, ada tak mommies dalam ni yang anak minum susu dutch baby? Anak saya minum susu dutch baby dulu okay. Now macam berkahak pulak. Nampak dia tak selesa and kerap meragam. Kena tukar susu ke? Baby tak sesuai susu tu? Help! First mom here 😩 anak saya baru sebulan. Thank you 🥺

7 Balas

susu fm ni mmg kena try n error awak. ada yg alahan tu dapat detect cpt. dan ada alahan tu dapat detect lambat. saya sendiri 4jnis susu baru try. yg ke4 baru okay. 1st try susu freanleaf - baby minum terus muntah 2nd try susu s26 purple - dah byk pack minum baru jadi batuk berkahak dan boleh dikatakan byk kali juga pergi neb dkt hospital dn klinik. 3rd sy try Dutch baby - byk pack minum baru cirit birit. yg ini mmg terus pergi klinik dn minta doctor advise. doctor soh try rendah lactosa. iaitu enfagrow gentlesea. ni minum okay dgn baby sy.

Susu Dutch Baby manis dan pekat, I recommend Similac label oren yg lactose intolorence tu. Anak pertama sy pro long jaundis, dia lahir 37 weeks, masa dia lahir tu, asik² muntah dan berkahak smpi umur 4 bulan... waktu tu sy try segala jenis formula. Last² Similac jadi pilihan sbb, susu tu kurang lemak dan tak manis, versi soya pun ada. Tapi yg soya tu agak berbau, maybe tak sesuai. Lagi satu ialah Enfalac A+, sgt² mahal and baby cepat naik berat badan, senang buang air besar.

Yupzz ..dlu anak mnm dutchbby brkahak jga sis... tukar susu lain ada yg sembelit la,,cirit la,.. bnyk kali tukar susu ..last2 enfalac bru ok.. klau bby sethun keatas enfagrow..

ank sy minum susu kambing s1,s2, n skrng s3. jarang demam n berhingus tpi mahal n susah cri stok. skrng prgnant ank ke 2. plan nak cri susu harga bajet tpi risau pula.

anak sy pun mcm tu , bagi ducth baby berat naik tp dia berkahak n meragam lepas tu sy tukar ke susu dupro , alhamdulillah okay

1y ago

Tula berat dia naik cuma tak tahan tgk dia kerap meragam tak selesa kahak dia tu 🥺 oh yekee okay kena try and error la ni susu dekat dia

sama la dgn anak sy , lepasni nak try bagi susu s26 plk sbb ramai cakap ok

1y ago

Oh yeke ingat anak saya je macam tu. Kahak dia macam kerap and nafas hidung berbunyi 🥺 tula s26 ada survey jugak tapi apa beza gold dengan sma tu eh 😅

tukar susu