bengkak susu

Sakitnya bila kena bengkak susu ni.. susu badan belum ada sangat.. Mcm mna ya?? ada cuba urut,picit guna tangan.. pump.. still setitik je..

19 Balas

Kerap Tuam dgn tuala panas ..kemudian urut .. Saya dh lalui ,sampai dmm² ..buang dlu ..baru bg baby minum .. Satu lg dr pengalaman Saya sendiri .. klo tgh bengkak susu ,kurangkan minum air suam / Milo /susu ... Sbb klo Saya minum ,susu akn btambah bengkak .. Bersihkan puting susu .. kerap tuam,Dan Masa urut breast tu ,sis blh rasa area yg Ada ketul²,,kekdg mmg sakit sgt area yg bketul tu .. urut lembut kemudian tekan breast supaya air susu kluar .. buat sampai hilang bengkak

5y ago

nth la sis...susu sy foremilk.. sikit je.. cuma nk kluar kan lebih tu je.. lambat skit