bengkak susu

Sakitnya bila kena bengkak susu ni.. susu badan belum ada sangat.. Mcm mna ya?? ada cuba urut,picit guna tangan.. pump.. still setitik je..

19 Balas

sy aritu bengkak susu ni susu byk .mase first kena tu nangis gak mak suh tuam dgn air panas then baru pam pastu basuh tetek dgn air sejuk .rase sakit je trus buat mcm tu inshaallah susu byk nanti

5y ago

ok.. sy ada cuba tuam dgn kain panas.. reda skit la.. dtg sakit tu kjap2 je..

Ni petua mak saya la..sis ambik kelopak sayur kobis bulat tu sis letak kat atas bress..insya Allah akan hilang bengkak tu🙂

5y ago

bngkak dah kurang...skg kurang susu je..

Try n error dear...klau xboleh juga jgn tggu lame2 ye nti bleh demam klau bgkak susu lame2 pg klinik ok..

bengkak susu biasa saya tuam guna tuala suam je sis .. rajin2 kan buat urutan supaya tk bengkak susu

5y ago

ye.. ada sy bt sis.. sakit nya tu kejap2.. dlm 5minit..

Bengkak susu biasanya saya guna daun kobis letak kat payudara kemudian sikat dr atas ke atas ke bawah...

5y ago

yg ni ada baca petua☺

Tuam dgn air suam sis..bila da reda2 rsa sakit tu stop lh..nnt klu tda nnt sis demam

5y ago

ok.. Tq

Ambil kain celup dlm air suam2 pnas, pstu tuam2 kt breast..krap kn buat..

5y ago

oo.. ok sis...Trima kasih sgt ya.. mudahan dpt surut kan...

bengkak susu kne rjin bg baby isap., rjin tuam jgk la..hehe.. urut skli..

5y ago

ok.. ☺..

Letak Kobis sis..

5y ago

dah ok sikit...bg bby hsap.. cuma susu kurang je.. so cmpur nan susu fm je..