bengkak susu

Sakitnya bila kena bengkak susu ni.. susu badan belum ada sangat.. Mcm mna ya?? ada cuba urut,picit guna tangan.. pump.. still setitik je..

19 Balas

Utk elakkan bengkak susu lagi, sis jgn pam dlu. Kerapkan menyusu je. Sbb bila kita dh menyusukan baby then pam pun buat jugak, otak kita akan bagi signal pd breast utk hasilkan susu lebih byk sbb dia igt kita menyusukan 2 org baby. So bila lagi byk susu terhasil tp saluran yg tersumbat tu masih blm lega, jadi makin teruk bengkak tu nnt.