paksa bersalin

Sakit tak kalau kena masuk ubat untuk paksa bersalin..😭

44 Balas

kalau x sakit, xboleh bersalin sis 😂 sis, dekat wad, yg mana kena paksa bersalin/induce.. kalau xde sakit contraction..stress taw. sebab, bila kita xsakit, itu maknanya laluan xbuka lagi. 😂 org lain induce, sakit, pastu beranak, pastu balik. kalau kita ni yg induce, xsakit, xde la bersalin lagi sis huhuhuhu stress ui tgk org lain dah bersalin, boleh balik 😂

3y ago

kan.. kes saya terlebih cepat. baru je datang wad terus masuk lr. tengah malam dah masuk wad sebab dah bersalin. org katil sebelah saya, masuk hari selasa, induce sampai jumaat la, xbersalin lagi, sekali ceaser. kesian dekat dia huhuhuhu

sy baru bersalin 23/10/20 dan kena induce ubat sbb baby kecik.. Dr ad ckp ngn sy yg induce punye contraction lagi sakit dari contraction yg natural.. tp sis memang sakit contraction dia... mintak je painkiller dr nurse kalau xtahan.. sy 3 kali minta cucuk painkiller pastuh nurse suro sy hidu gas unt kurgkan sakit.. moga dipermudahkan sis..

3y ago

berat baby masa lahir 2.56.. Induce sbb dr kata baby tak membesar sejak 36 minggu sampai 39 minggu..

Saya bersalin 18/10 hritu induce sbb baby besar. masukkn ubt pkul 9 mlm. start rsa contraction 11mlm. 4 pg waktu kemuncak contraction. pkul 9 pg msuk labor room. pkul 12 bersalin. nk ckp sakit sgt sgt tu mmg sakit tp rsanya sama jaa rsa contraction dgn yg tkinduce. Kjap jaa rsa. bika baby dh kluar hilng rsa sakit tu bila dpt tgk bby. dont worry

3y ago

dlm labor room kna induce drip terus rsa sakit nkbrsalin.

Doc kata contraction induce lagi sakit drpd contraction normal. Anak 1st sya dekat 12jam sakit contraction lps 2nd induce. 5 6 jam jgk still 3cm dilate. Tp Alhamdulillah semua selamat. Skrg sya preggy utk 2nd baby, lagi 2weeks due. Harap2 tak kena induce lagi. Huhu apa2 pun semoga urusan sis dipermudahkan. Aamiin 😊

Induce jugak..tapi first baby xtau la ada beza x rasanya kalau x induce..saya set dlm kepala, baby nak keluar ni so kita kena kerja kuat..sakit tu saya xfikir sgt yg penting nak baby keluar je..kena belajar posisi melahirkan, cara meneran..dengar arahan nurse n doktor kurang sikit sakit..yg penting fokus.

ikot org sis..klaw yg ckap sakit tu..ye mmang ramai yg ckap sakit 2x sakit cntraction biasa..sy hari tu induce 3ubat 1belon..3ubat tu xrasa ap lgsung sbb doc ckap rahim sy tebal,jalan pyah nk bukak🤣.. msok belon je rasa sakit sikit msa lpas msok tu..tu pun bkk 2cm je..last skali czer..hihi

saya ank 1st kena induce at 40w5d..masa serah diri jln tak buka langsung..insert ubat 1st dlm 3 jam terus buka 5 cm..tapi sakit contraction direct terus dlm masa 3 jam tu 😓tak adanya kejap sakit kejap hilang..doakan dipermudahkn ank 2nd pon otw nk kena induce jgk 19/5 ni @40w5d

masuk ubat ke, balloon ke tak sakit, part sakit masa contraction tu dtg, tapi yela benda yg dipaksa mmg sakit sbb baby tengah seronok kat dalam tapi dipaksa keluar, kalau contraction tu dtg secara semulajadi tanpa dipaksa tak sesakit yg dipaksa, semoga dipermudahkan urusan buat sis😊

yaallah sakit dia mmg x buli bawa bincang ..sy dulu masuk ubat 2 kali sbb bukaan lmbt sngt..sakit contraction dia tu mmg x boleh bayangkn ..sakit tu dtg tiap2 3 minit mcm mau menangis rasa dia ..sy dulu menahan sakit contraction slma 16 jm

SY esok baru induce tp sekali je SBB first baby cizer harap2 jalan bukak LA mintak doa Dr kawan2 yea semoga dipermudahkan segala urusan sy melahir kan second baby... Inn Sha Allah Aamiin... baby Pon kecik je 1.5kg 35minggu...

3y ago

tekanan darah tinggi pastu air kencing protin tinggi... SY xinduce Pon takot bawah sakit cizer Pon sakit... SY dah selamat melahirkan baby girl 1.5kg dgn cizer jgk kalo induce takot sakit n tekanan darah boleh tinggi itu yg doc risaukan... huhuhu... baby masih duk dlm balang lg...