Sape ada pengalaman bersalin paksa? Bersalin paksa tu mcm mana ye? Ada sampai kena sedut ke?

Bersalin paksa dengan bersalin normal mana lagi sakit? Sape ada pengalaman…

2 Balas

Bsalin paksa ni nama dia induce. Ada 3 jenis (ubat, belon, drip). Induce ni xkisah bsalin normal / operation, mmg dktr akn bg pd ibu2 utk cptkn proses bsalin. Yg kena sedut (vacuum) bila bsalin normal, bukaan dh penuh tp ibu dh xlarat nk teran bby keluar. Dktr akn tlg keluarkan bby dgn cara tu, klu tak buat mcmtu bby blh lemas. Mana2 method bsalin sama saja. Ikut rezeki masing2.

Sy ank first induce 34w…4x masuk ubat xjln…xserasi dgn sy … lpas masuk ubt kita kna baring dlm 10 minit xsilap , xblh kncing , last sy induce drip bru ad rsa sakit … tp bukaan lmbt smpai bby lemas .. trpksa emergnecy czer

2y ago

nk tnya knpe induce ya? sbb bby mgeras atau ada keluar tanda sis?