Macam mana rasa contraction yang sebenar ?

Assalamualaikum mommy, saya nak tanya macam mana rasa contaction yang sebenar ya ? .. Saya dah 39week hari ni . Dari 37week perut dah start mengeras tapi takde rasa sakit or apa2 tanda .. kadang tu sampai takperasan pun perut mengeras sebab takde rasa sakit kan .. dah pernah tanya doktor kk & hospital diorg kata tu bukan tanda contraction .. Tapi hari ni pagi tadi terasa perut mengeras + rasa macam senak sakit perut dalm 2minit lebih macam tu .. ni tanda2 contraction sebenar ke ?

2 Balas

mcm sakit senggugut 😆tpi sakit yg dahsyat sgt, lpastu awk akn rasa mcm nak mbuang tpi ssh nak keluar. Sakit ni dtg tiap 5mnt

mcm senggugut tp dia continuosly. gap 5 minit sekali.