false contraction

hi mommies. saya 35w2d. nak tanya, kalau perut kejap rasa tegang, rasa menyucuk, lepastu area seluruh vagina rasa sakit + menyucuk + ngilu, bontot & pinggang pun sakit sakit, tu kira false contraction ke? baby kick ok aktif macam biasa. cuma saya confuse ni false contraction atau apa. sebab saya first mom. tapi memang menyucuk nyucuk sangat rasa. rasa berat sangat area bawah perut tu

5 Balas

Kalau kerap boleh ke hosp dah sis. Tp pengalaman i kalau just menyucuk ni braxton hicks je. Contraction sebenar body parts yg sis mention tu mcm kena hentak dgn hammer dah, bukan menyucuk lagi. Tak rasa ngilu tp rasa nk tertanggal booty, nafas pun x cukup. Baby kick pun tak perasan dah active or tak. Rupanya g hosp dah 5cm. Tp tu lah pain tolerance setiap org berbeza. My officemate rasa contraction ringan je tp sampai hosp terus masuk LR bersalin

kalau ikut pengalaman bersalin normal dl kalau sakit nak bersalin Adalah Sakit dibahagian perut mcm sembelit yg tak boleh keluar Tu.. tp berganda2 sakitnya.. & tengok jam sakitnya Akan semakin kerap dr perjam2 ke minit2.. & akhir sekali beberapa saat sekali. tp kalau dah Ada keluar darah & air ketuban pecah mmg kene ke hospital.

sy pn alami mcm ni smlm. kaki perut kejang..mencocok pingang ke bontot..rasa nak berak tp bukan serba xkena. lepastu suami urutkan belakang pingang bontot sampai tapak kaki baru lega sikit

boleh jadi jugak. kalau makin kerap, boleh je gi hospital

g hosp x?

6mo ago

tak pergi lagi. baru lepas scan dekat kk kebetulan ada scan harini. baby tak masuk laluan lagi, tapi doc suruh pantau kalau makin kerap sakit & makin kuat terus pergi hospital. sampai sekarang still rasa sakit sakit lagi