Mummy2 semua yg due Ogos dah naik berapa kg ya?

Saja tanya. Saya dah naik 9kg (asal 43kg) dengan jayanya🤣 First time seberat ni. Due 20/8. Tapi tak nampak perubahan sangat pun dari luar selain perut besar, pelik jugak kadang haha

47 Balas

sy kejap maintain, kejap naik kejap turun.. ni da 28 minggu aritu berat sy turun. nurse da bising takut bby x sihat dlm perut . nk mkn byk pun risau sbb sy sgkut gdm diet control mse 26 minggu.. bila naik lebih sikit je dr pulak bising risau obes tekanan drh tggj pulak. serba salah dibuatnya nk mkn. naik salah turun pun slh. hahaha

due date kita sama hehehe. dari awal pregnant berat 46kg, lepas raya naik mendadak 4kilo. sekarang berat dah 52kg. total sampai sekarang berat dah naik 7kilo hehehe. doktor cakap perut kecik tapi baby alhamdulilah semua okay. badan pon taknampak besar cuma taktahu berat tang mana 🤣

11mo ago

sama la 52kg. kadang seram sbb cepat gila naik. tpi still ikut carta lgi. x tau jgk berat gi mne🤭berat darah/ketuban banyak kot haha(tapi hb sy 10 something je🥲)

saya berat tak naik2 dari buka buku pink 8w.. masa tu berat 61.5kg. sekarang berat still sama kalau timbang kat kk.. timbang kat rumah ada laa naik jadi 62kg.. kita pula risau sebab orang lain semua semangat berat naik banyak2 😅 bukannya diet pun.. makan melantak juga itu ini 😂

buka buku pink : 64.1kg last checkup kndungan 7 bulan mnggu lepas : 66.8kg kiranya baru naik 2.7kg. tp sy kategori obesiti sbb tinggi 143cm je jd memang kna control makan. berat yg dibenarkan masa ckup bulan nnti 71.15kg je 😂 kus semangat laa harap² maintain je berat ni.

11mo ago

comelnya tinggi 143🤭 insha'Allah sis.. sy doakan sis blh maintain je berat tu..

Sy naik 11kg lebih 😅 tme buka buku berat 39kg je, sbb alahan x leh mkn nasi.. skrg 50.7 kg😅, esok appointment mnum air gula, harap x sgkut la. Due 25/8.. smga mommy2 smua d prmudahkn bersalin nnt🫰

Saya naik 10kg dah 😂 due awal Ogos, lama lagi ni risau naik banyak lagi makan dahla lalu semua bedal ja 🤣 muka kembang double chin and dah macam cendawan dah bila jalan 😂

11mo ago

Sama laa, dah 10 kg naik due date 7/8. Lagi 2 bulan ni tak tau la naik berapa kg pulak. Alahan kurang dri awal pregnant, so makan semua bedal. 😂 double chin dan lelemak yg lain tak dpat nak di kawal dah.

Tadi checkup nurse kata dah naik 8 kilo.. berat asal 51kg... due 8/8 ... result air gula alhamdulillah okay... but nurse pesan suruh control mkn... dah pening nak kene mkn apa je 😂😂😂😂

due ogos juga 6/8 insya Allah..setakat ini 31weeks dah naik 5.1kg☺️☺️..berat sebelum pregnant 59kg now dah 64.9 kg anak kedua..anak 1st 64kg bersalin dah..😆😆😆

sy buka buku berat 49.5 kg.. sy alahan smpai 4 bulan berat trun smpai 47.. lpas 4 bulan alahan dah start x ada... mula start naik berat smula.. skrg 29 mnggu berat 52.5kg dh

Sy due awl ogos...sblum ni 46 kg skng da 54.4 kg...doc kata perut kcik tp klau pkai tshirt mmg nmpk jgk perut bsar..klau pkai blouse xnmpk bsar sgt sbb longgar kn