Mummy2 semua yg due Ogos dah naik berapa kg ya?

Saja tanya. Saya dah naik 9kg (asal 43kg) dengan jayanya🤣 First time seberat ni. Due 20/8. Tapi tak nampak perubahan sangat pun dari luar selain perut besar, pelik jugak kadang haha

47 Balas

trimester 1 2 maintain. naik trimester 3 then raya pulak terus naik 2 kg. nurse dah start bising sbb kita obes. hahah maknyaa syok makan waktu open house.

saya naik 14 kg . berat asal 45kg skrg dah 58kg . Setiap kali check up nurse or doctor mesti tanya gdm awk ok ke . sy due awl minggu ke 2 ogos

saya 40kg naik 11kg da tu pun org taknampak perut 🤭 first time naik angka 50, dengan takda alahan makan selera sgguh dri awal pregnant 😂due 230823

11mo ago

sama la sis.. dengan xde alahan, sgt membantu la naik berat tu 😂 perut pun bru start nampak besar. time raya hri tu orang kata x nampak lgi.. smoga sis slamat brsalin baby yg sihat dan debab nnti

saya dah naik 11 kg😛mmg selera makan makin naik lagi2 baby boy🤭🤭asik nak makan jee..yg penting bila checkup dr check semua ok x obese

Trimester pertama turun 5kg dari berat asal. Sekarang trimester ketiga dah naik 4kg dari berat asal. Tapi kita obes. Berat asal 78. Huhu

11mo ago

Haah alahan teruk masa trimester pertama. Trimester kedua okay sikit. Trimester ketiga ni datang balik loya muntah muntah. Lambat sikit je makan rasa nak muntah dah. Huhu

Saya pun due 20/08. Berat masa buka buku 80kg. Berat asal 70kg je. Cuma time tu mengidam kuat makan teruk. Dh tu 28weeks ni berat just 74.7

Awhh mesti baby semangat and comel . Berat saya turun naik je . Before kawin 78 , lepas kawin 65 . Dah pregnant 63 sekarang 68 🥹

11mo ago

amin..☺️best la sis x naik banyak.. saya risau bab nak turunkan berat balik je ni

Awhh mesti baby semangat and comel . Berat saya turun naik je . Before kawin 78 , lepas kawin 65 . Dah pregnant 63 sekarang 68 🥹

Berat badan sy turun naik sebelum pregnant 49, terimester2 turun naik sebb demam, 3rd trimester ni baru naik 52kg 😅

berat saya tak naik banyak. sebulan 1kg je naik berat baby yg tak syok sngt huhu.. 26weeks berat baby 700g lebih