TTC 4 tahun

Saja nak kongsi pengalaman... Saya pernah kena cyst dan fibroid teruk sampai tahap doktor hospital pakar kata kena buang rahim baru boleh baik... Staff nurse hospital tu dtg jumpa parents ckp boleh usaha tmpt lain jgn terus buang sbb saya belum kahwin waktu tu... Usaha jumpa semula pakar kt government... Memang doktor cakap risiko rahim pecah tinggi tapi doktor2 pakar usaha sebaik mungkin selamatkan rahim saya dan buang cyst yg degil tu je... Alhamdulillah saya menikah 2017,awal 2018 saya operate... Lps dari tu TTC sbb umur da lebih 30... Buat ujian check tiub fallopio yg sebelah kiri pulak tersumbat... Allahu... Tp suami sgt penyabar... Alhamdulillah setelah 4 tahun menikah bulan ni dpt berita gembira... Pregnancy test naik 2 line... Da nak masuk 8 minggu da baby... First time dgr heart beat dia... Tak tau nak ckp ape... Itu jela nak share... Semoga kandungan saya terus membesar dgn sihat dlm rahim ini... Dan semoga rakan2 yg lain juga turut berbahagia dgn rezeki yg Allah beri dan bakal beri... #1stimemom #firstbaby

TTC 4 tahun
27 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Alhamdulillah😊. doakan saya jugak ye.. masa minggu pertama kehamilan doktor kesan ade cancer payudara dn fibroid. minggu lepas doktor check balik tapi takde pulak, sekarang kandungan dah 22 minggu. doktor kata mungkin masa tu rahim awak nampak tebal. dn sekarang tunggu hari 7/12 nak jumpa doktor pakar check, nak confirmkan betul ke ade cancer payudara sb memang pun ade ketulan kt payudara dari umur belasan tahun cuma tak rasa sakit pastu ketulan pun on off. harap semuanya baik2 je yg penting baby sihat takde masalah

Baca lagi
2mo ago

Semoga dipermudahkan segala urusan puan... InshaAllah takda apa yg serius hendaknya..

VIP Member

MasyaAllah. Kuasa Allah melebihi segalanya. Apapun jaga diri mama. Moga allah kuatkan rahim mama mjg anak soleh/solehah yg bakal lahir nnti. Mama jaga diri baik2. Bila baca post ni 1 yang terlintas ialah, berkat sabar allah hadiahkan hadiah terindah. Rest well mama. Nanti bila baby dah lahir dan boleh up picture, sharela dkt photobooth nanti. Nak tengok juga😘. Stay healthy & stay safe always

Baca lagi
VIP Member

MasyaAllah. Kuasa Allah melebihi segalanya. Apapun jaga diri mama. Moga allah kuatkan rahim mama mjg anak soleh/solehah yg bakal lahir nnti. Mama jaga diri baik2. Bila baca post ni 1 yang terlintas ialah, berkat sabar allah hadiahkan hadiah terindah. Rest well mama. Nanti bila baby dah lahir dan boleh up picture, sharela dkt photobooth nanti. Nak tengok juga😘.

Baca lagi
2mo ago

InshaAllah... Terima kasih puan ats doanya... 😊😊😊

alhamdulillah...tahniah sis. kuasa Allah. sama seperti sy berkahwin dah 8thn.. cek ke pakar katanya kedua tiub sy tersumbat dan klau ingin mgandung perlu lakukan ivf sahaja. tp kuasa allah siapa yg mampu menidakkannya. Allahamdulillah skg nengandung 9minggu. doakan kandungan sy juga kuat dan selamat melahirkan nnt ya sis.

Baca lagi
2mo ago

Subhanallah... Kuasa Allah siapa yg boleh menidakkannya... Semoga selamat kandungannya selamat kelahirannya... Membesar menjd ank yg soleh/solehah hendaknya... 😊😊😊

Alhamdulillah,kuasa Allah swt mna ada tandingnya...Tahniah akak,bukan smua wanita dpt hadap ujian sebegini,tpi akak kuat hadapinya..Semoga baby akak dan akak dalam keadaan sihat sampai due nnti...Aamiin🤲🏼🥰

2mo ago

sama² akak🥰

alhamdulillah syukur xda Sapa yg tahu keajaiban Allah yg maha berkuasa dan berkehendak kunfayakun yg pnting jgn putus asa.. smoga baby dan ibu di permudahkn smpai la di hari persalinan aamiin3

2mo ago

Aminnn ya mujib... InshaAllah... Terima kasih puan...

Alhamdulillah, kuasa Kun Faya Kun Allah. Tahniah sis, semoga dipermudahkan dan dilancarkan segala urusan sis selama hamil sehingga selamat bersalin. Aamiin Ya Allah Ya Mujib

2mo ago

Aminnn yra inshaAllah... Tq puan 😊😊😊

Tahniah...Faham sgt perasaan sis skrg..happy dan sgt bsyukur ...😇 rasa nk nngis kita baca😢sbb saya pun ttc.. Smoga dprmudahkan smuanya...😇

2mo ago

InshaAllah semoga kita beroleh rezeki zuriat yg soleh dan solehah 😊😊😊

VIP Member

semoga ALLAH beri kesempatan buat ank mommy lahir sihat & berbalti buat kedua ibu bapa..& mnjadi ank soleh solehah..aminn.

2mo ago

Aminnn yra... InshaAllah... Terima kasih puan 😊😊😊

rezeki Allah kn siape sangke..kdg rase mcm mustahil tp kuasa Allah siapa kite utk menidakkan nya

2mo ago

Betul tu sis... Kuasa Allah melebihi segalanya...