TTC 4 tahun

Saja nak kongsi pengalaman... Saya pernah kena cyst dan fibroid teruk sampai tahap doktor hospital pakar kata kena buang rahim baru boleh baik... Staff nurse hospital tu dtg jumpa parents ckp boleh usaha tmpt lain jgn terus buang sbb saya belum kahwin waktu tu... Usaha jumpa semula pakar kt government... Memang doktor cakap risiko rahim pecah tinggi tapi doktor2 pakar usaha sebaik mungkin selamatkan rahim saya dan buang cyst yg degil tu je... Alhamdulillah saya menikah 2017,awal 2018 saya operate... Lps dari tu TTC sbb umur da lebih 30... Buat ujian check tiub fallopio yg sebelah kiri pulak tersumbat... Allahu... Tp suami sgt penyabar... Alhamdulillah setelah 4 tahun menikah bulan ni dpt berita gembira... Pregnancy test naik 2 line... Da nak masuk 8 minggu da baby... First time dgr heart beat dia... Tak tau nak ckp ape... Itu jela nak share... Semoga kandungan saya terus membesar dgn sihat dlm rahim ini... Dan semoga rakan2 yg lain juga turut berbahagia dgn rezeki yg Allah beri dan bakal beri... #1stimemom #firstbaby

TTC 4 tahun
27 Balas

MasyaAllah. Kuasa Allah melebihi segalanya. Apapun jaga diri mama. Moga allah kuatkan rahim mama mjg anak soleh/solehah yg bakal lahir nnti. Mama jaga diri baik2. Bila baca post ni 1 yang terlintas ialah, berkat sabar allah hadiahkan hadiah terindah. Rest well mama. Nanti bila baby dah lahir dan boleh up picture, sharela dkt photobooth nanti. Nak tengok juga😘.

2y ago

InshaAllah... Terima kasih puan ats doanya... 😊😊😊