Susu ibu hamil mana yang puan-puan minum..

Runsing..bantu saya.

34 Balas

dari sekolah sambung masa preg sampai sekarang menyusu 14bulan, tetap minum fernleaf fullcream. hajat nak bg anak minum jgk tp dia allergik laa plk dgn susu tu 😆 saya jenis suka minum air manis tp bkn manis gula tu, susu + koko, kopi ke barli ke bergelas2 sehari. time mengandung + minum susu kambing plk

8mo ago

thankss

sy penah ambil enfamama, anmum sedap dan ok tapi harga boleh tahan laaa... lepas tu sy ambil fernleaf full cream je 1st pregnancy je sy ambil pil kalsium sbb masa tu tak boleh telan apa2 susu langsung.... sis boleh je request sample dri laman web mcm enfamama, similac, anmum.....

saya skrg minum enfamama a+, sbb pernah try trial pack dia.. sebelum ni beli jenama lain, xkena dgn selera saya, minum je muntah. so better sis beli yg kecik dulu or kalau blh mnta trial pack ke, kalau x membazir beli yg besar tapi x terminum 😬

Enfamama sbb nk dpt point reward. Bli sama brand dgn susu anak sulung Enfagrow. Tp sy bergilir minum dgn susu kambing Cocoa Addin. Juga minum susu Dutch lady full cream minum sejuk buat hilang haus panas tengahari 😁

saya minum dutch lady je sis hehe . yg fullcream punya . sbb nurse kata kalau susu tepung gula lagi tinggi , takut sgkut gdm . beli yg fresh milk je pun okey dh janji baby dpt kalsium

enfamama dapat trial pack pastu cari kat kedai takjumpa. pastu ada biras kata susu tepung tinggi gula settle minum air gula baru minum dia. saya ambik freshmilk hl pun ok je, hb ok cun

saya xminum susu. sbb mmg xsuka minum dr sebelom kahwin lg. kalau minum rasa nk muntah sbb bau susu tu. kalau boleh minum pon susu kotak HL. tu pon masa pregnant sy jarang2 minum.

8mo ago

saya ada baca ni sis .. klinik saya pun tak ade provide pil kalsium mcm sis tu , tp setahu saya kalsium penting utk baby mmbesar ..

Tak minum susu Mkn pil kalsium je Berat baby sy ok je Sy pun takde sakit2 pinggang punggung yg teruk Kejap je kena haritu Skg da 33w masih larat buat kerja rumah mop2 semua

Tak minum. Sbb stiap kali cuba minum sakit perut or muntah sejak dr sblum pregnant.. kdg2 je minum fresh milk yg skali mkn ngan cereal. Kdg ok kdg sakit perut huhu

My doctor told me paling elok fresh milk je. Takyah susu tepung2 tu sbab ade gula nnt sangkut gdm. Saya amik susu kambing fresh je.

8mo ago

yes . jangan ambil yg brperisa