Luka episiotomi terbuka kali ke 2

Runsing takut risau semua ade. Dh jahit luka epi haritu then selang bbrp hari terbuka balik. Tak sanggup dah nak hadap Dr utk jahit balik. Boleh dikatakan trauma kene jahit blik haritu. Skrg pakai Solcoseryl je hari2. Berharap luka cntum sndiri. Ade sesiapa mcm sy? Perlukan kata2 semangat ?

1 Balas

Teruskan sapu solcosery tu. InsyaAllah nnt akan tumbuh isi baru. Rajin2 juga keringkan tempat luka tu, bg kena kipas ke. Cuma bila dh mula brcantum, berhenti sapu. Pngalaman saya ter'over' sapu solcosery gel sampai naik isi lebih. Jgn risau, jgn stress2😊