Luka Episiotomi tak cantum.

Assalamualaikum . hai , saya nak tanya . Macam mana nak buat kalau luka epi yg kulit luar taknak bercantum walaupun dah 2 kali jahit ? Jahitan kedua kena jahit mentah² . Dah serik nak gi jahit sekali lagi . Ada cara lain tak untuk cantumkan luka ? Sekarang dah 29 hari

4 Balas

Puan boleh letak intrasite gel dekat luka tu. Apply dua kali sehari kat tempat luka tu. Harga rm25 mcm tu. Boleh beli di farmasi.. InshaAllah luka sembuh sbb sy pun jahit dua kali mcm puan juga. Sebelum letak gel tu lap kering2 dulu.. Nurse yg suggest..

2y ago

salam puan ain. boleh x saya nak no phone nak Whatsapp pasal intrasite gel. or puan boleh whatsapp saya 0173017813

Hi, makan mknn protein tinggi mcm ayam telur kacang & jgn lupa vitamin dr hospital tu.insyallah luka cepat sembuh.

5y ago

Mkn mknn berprotein & ambik vitamin c.boleh buat senaman kegel jga.biasa dlm 2minggu jahitan dah sembuh

Hai kak dyana.. berapa lama luka sembuh ye pakai gel solocery tu?

2y ago

company solcoceryl da bankrupt... sedih dengar.. saya berharap pada duoderm gel + pati ikan haruan hari ni hari ke 27 pantang... alahaiii sedih luka tak baik2...

mcm mne dh luke puan?? sy pon luke x cntum ,jahitan tebuka

2y ago

Maaf baru tgok komen.. Alhamdulillah dah bercantum, pakai gel apa nama tah and sekarang dah lahirkan anak kedua dah tanpa jahitan dan tanpa koyakan. Hehe.