luka epi

Ada sesiapa kat sini yg ada gapping luka epi x?boleh x share tips mcmane nk bagi cantum balik? Takut la pulak kalau kene jahit balik,rasa nak nangis dbuatnya.

1 Balas

Sy gapping lepas tu jahit balik. Jahit pn tbukak balik. Jenis kulit fragile sbb time jahit berkali2 jahit nk ikat je terus koyak. Sakit gile. Bila dh kali ke 2 tbukak dr just bg cream je utk smbuh luka sbb las skli tgl dkt pntu msk dlm 1cm je tinggal(dkt forchette) yg x tertutup. Skrg luka dh smbuh tp nmpk ternganga skit la tp xpe la x sgup lalu sakit byk kali tp tbukak jugak

2y ago

Slm sis nk tny, nk tny skrg ni yg bhgian fourchette tu bcantum dah ke? Sy pn kt bhgian tu luka sembuh cuma tak bcantum. Kdg terasa la jg pedih/tak selesa. Sy pny nganga 1cm.