Jahit smula luka bsalin/episiotomi di Swasta

Assalamualaikum, ade tak yg kat sini ade pengalaman jahit semula luka bsalin/episiotomi yg tak bcantum kat Swasta? Brp harga sekali buat? #pleasehelp #firstmom #firstbaby

7 Balas

sye ade pglmn Luka terbuka.. hari ke 10 mcm tu. time terbuka tu x sakit pun..tp benang dh nmpk ada gapping. esknye nurse cek dia ckp dh totally terbuka dh. Allahu.. nurse suruh g jht smla. sye tak g gomen sbb org ckp depa x bius. so sye pilih hsptl swasta.. around 3k kena byr.. admit 1 mlm. tp Mmg sakit klu kena jahit blik.. time doc cuci tu hdp2 ye. depa x bius klu time cuci. doc bt mcm sental longkang nk bg tmpt Luka tu btol2 bersih. masuk blik operation doc bius seluruh bdn. 1 jam settle jahit smla.. pglmn ank first 😅 ohh ya sye berslin gomen, x sure la slh doc yg jht ke @ Mmg luck sye yg x baik. lps tu serik dh berslin gomen, ank kedua berslin swsta, 10 hari Luka dh baik .. jahitan pun kemas je. berbeza dgn jahitan doc gomen.. hm

kalau siket je dr bg cream je utk apply bagi dia bercantum balik.. sy pergi hosp swasta dlm 700++ jugak kena.. sbb pergi tu dr pakar dah balik.. kena masuk wad 1 malam.. nurse KK ckp terbukak teruk, mungkin kena jahit balik.. so dia suruh pergi hosp time tu jugak.. bila jumpa pakar.. dr kata dah nak baik... x perlu jahit semula, dr bagi 2 cream utk apply selama 2 weeks.. lps tu okay dah bercantum balik.. kalau sis pergi klinik pakar ong lagi murah dan cepat kot.. sy pergi hosp swasta sbb covered by insurance..

6d ago

cream ape ye sis? sy pun ade luka trbuka & Dr xnk jahit dh huhu kena tnggu isi tumbuh... sy x sapu ubat pun skrg, just buat rendaman air grm je... risau bulan 6 dh nk kerja

jahitan terbuka ke puan. puan kena selalu tengok luka . ambil gambar atau minta pertolongan suami. selalu bersihkan dan guna hair dryer. jangan guna tisu nanti beri tekanan di jahitan dan boleh terbuka. jaga makan juga ya

2y ago

baik, terima kasih bg tips ✨

sy pernah terbuka semua dan jahit semula masa hari ke 10 harga rm150 , kalau boleh jangan banyak gerak dan minta suami yang cuci dan keringkan kejap ja nanti cantum semula

lain tempat lain harga sis. kt klantan ada klinik 150. tp epi sy terbuka doc taknak jahit. sbb dh 30hari. doc cakap tggu baik sendiri.

2y ago

benang sy belum tanggal habis lg. lani sy cuba apply DR. WOUND GEL. tk tahu lg berkesan ke tak.

sis mcm mana tau yg luka bsalin tu kena jahit semula? Sy takut lah. First time mom here

depends pd klinik..harga xsama