Adakah anda ada rasa resah berjauhan dengan anak jika bekerja atau menyelesaikan tugasan?
Voice your Opinion
Ya, sangat meresahkan hati
Tidak, saya cuba positif
Okay saja
Tidak risau

29996 respon

66 Balas

Opkos resah gelisah...sdgkn anak trpkse duk nicu ms dia lahir 4bln lepas sebab prem pn dh rs sush hati.menangis hari2 memikirkan nasib ank..ini plak nk berjauhan..siesly tak sanggup..sebab tu husben xbg bkje suruh jg anak dkt rumah..dlm ms yg sm..sm2 dgn husben tahu perkembangan semasa anak macam mana. Pe yg berlaku pertm kali dlm progress pembesaran nya..blh sesm share dgn husben by msj telegram or whatsapp use video..at least sesm xketinggalan..itu yang buat sm2 teruja tuk jg anak tnpa hntr ke nurseri or parent tuk jg.. 😉😘✌

2y ago

@nir azira jazni mg dpmudahkan segala urusan puan di sana .Allahuma aamiin Ya Mujib

Alhamdulillah dapat pengasuh yang baik. Walaupun rumah mak dekat tapi tak sampai hati nak minta mak jagakan walaupun bagi upah. Dah masanya mak rehat. Dulu mak dah besarkan kita. Sekarang tiba masa kita pula bagi mak rehat dan kita berdikari. Alhamdulillah Allah permudahkan niat baik ni. Balik rumah mak pun terasa macam balik kampung jauh konon sebab hujung minggu baru ada masa bawa cucu jumpa nenek atok dia 😂 Seronok tengok mak ayah dapat luangkan masa dengan hobi diorang. ❤️

alhamdulillah ank dijaga oleh ibu sy sendiri.. jd xrisau sgt.. opis n rumah ibu pon dekat .. jd ape2 jd boleh terus lari balik rumah kejap.. husband pon kerja shift.. jd bila da hbes waktu kerja die tolong jgak jaga ank di rumah ibu.. so xde la nk risau.. ade tok ibu n papa die.. jnji stok susu ckop utk anak

saya dari masa sarat mengandung dah fikir nak resign sebab tahu diri saya mmg sejenis yang anxious, lagi2 bila byk kes taska n pengasuh. end up lepas anak saya lahir. saya terus resign. Im happy for that, skrg tengah fikir nak buat bisnes kecil2. semoga dipermudahkan urusan saya dan keluarga 🥹🥰

Sy rindu anak bila bekerja, kdg2 meleleh air mata. Tp nsb baik ddk dgn mak n mak nak jaga cucunya. tp tak lama lg suami ajak ddk luar. Tak taula mcm mana nnt. Tak tenang hati rasa. Nak kerja tp dlm masa yg sama nk anak dpn mata. Allahh. kuatkan la hati ni

Tak resah, tapi rindu, teringat ingat gelagat anak..sekrg sy masih on maternity leave, next week dh nk naik kerje, mngu ni dh start hntar anak gi taska..dlm krete sllu gelak sorg2, sbb tringt gelagat ank😂..ank bru masuk 3 buln..

sy ok je..x risau sgt..sbb bru 2bln..x pandai mengengsot atau merangkak lg..letak kejap atas katil sy settlekan keje kejap..dia start nangis sy stop kejap buat keje..btw sy suri rumah sepenuh masa

Tipu lah tak rindu. Lebih² lagi first time jadi ayah. Rasa tak sabar nak balik kerja. Nak main dengan baby. Sekarang ni pulak dah pandai gelak bile kena agah. Makin bertambah² lah rindu. 😄

12mo ago

mcm suami sy la.. baby brapa bulan tu da pandai gelak

mau tak resah gelisah gelabah semua tu . saya bekerja di sabah , anak dan suami di johor . husband and my mom yg jaga anak . kesian kat diorg . sudah le 3 bulan baby melekat dgn maknya je 🥲

saya mmg jenis nak anak dpan mata...saya kurg percaya pda org...jd sayaberhenti kerja demi anak2 saya...supaya saya dpt tgok diorg dri pagi bangun sampai malam lelap mata...

3mo ago

siannyee sis,mmg tkde spe nk jaga parents in law u ke, kalau i jdi u dh lme i kluar dri rumah tu or lari dkat rumah mkbpak i rse tkselesa