Bagaimana anda merawat atau mengurangkan rasa pedih ulu hati?

Voice your Opinion
Makan/minum ubat untuk pedih ulu hati
Tidak melakukan apa-apa
Rawat cara tradisional (sila nyatakan)
Lain-lain (sila nyatakan))

1438 respon

19 Balas

saya ambil gaviscon..tp since ada gerd ni..sy guna ubat alami.. alhamdulillah gerd sy makin kurang dan msih dlm rawatan..mg cptla sembuh dr gerd..aamiin

3y ago

bukan sy jual product ni tw..nnti ada yg bc sy share ni ingt sy jual..sy beli dr seller ni..very recomended.. dia guide kita smpai kita jd btl2 ok n sht... alhamdulillah sy dh ok.. selama 2 tahun sy alami gerd..dr bersalin smpai ank dh age 2 tahun baru dpt ok balik mcm dlu.. alhamdulillah..mcm sy kesan dia cpt ..maybe pd stiap org tindak balas ubat adalah berbeza pd mommy yg nk cuba boleh cuba ubat ni...ada org 2nd botol dh berkesan dh .mcm sy amik ms lm smpai botol ke 8 baru ok..tp msih amalkn makannya hingga skrng..kena sbr n consistent smpai kita btl2 rs ok n sht dr gerd..😉✌🏻mg smua mommy yg ada mslh gerd cpt sembuh..Allahuma aamiin

Saya rawat usus dulu sebab usus saya tak ok yang menyebabkan keradangan berlaku.. Saya akan ambil vitamin c bersama air suam sampai flush.

mngusap usage atau urut perlahan lahan di blkng dada

Minum susu kambing jngn berlapar ikut cara dietitian

Makan gaviscon #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Minum air suam #TAPSupermoms #TAPactiveusers

p hospital dan minta jarum suntikan gastrik

I ambil Gaviscon Liquid Sachets je

wait for it to dissapear itself

makan sikit sikit tapi kerap.