Puasa ketika hamil

Rasa tak larat nak puasa, tapi takut mak mertua marah. Semalam lepas berbuka pun saya tak larat, mak mertua cakap mcm mana nak ada anak kalau lembik mcm ni. Kadang terasa hati tapi kalau bgtahu suami, takut mental kita lagi tak boleh terima.

36 Balas

Maaf ckp.. mak mertua awak ni cakap ikut mazhab mana? Dia nak cucu ke xnak.. awak fikir keselamatan diri dan dan anak dulu ya.. sebab tu dah jatuh tanggungjawab utama.. biar je la mulut org nak ckp ap.. kita sendiri tau diri kita mcm mana..

sayangkan anak lebih dari segalanya. pedulikan kata org sis. sy dah pernah gugur sekali sebab fokus kerja, takut org ckp kita prgnnt tpi lembik. naik turun ofis smpai gugur lah. skrg ni sy taknak bagi muka lagi dah. anak segala galanya bagi sy

kalau betol2 tak larat, buke je..nti ganti & byr je fidyah . badan kite, kite je yg tau sis..pedulikn ape kate mereka..pastu xyah dh cite pape kt mertua..ptut bg la support. ,ni ckp mcm tu pulak..ape la. mcm xpnh pregnant je mertua tu..

mertua apa macam ne dya tidak ingat cucu dalam perut ka...😌...jangan paksa badan kalau ndak boleh puasa sis...kesian baby...mertua harus sayang menantu dan juga cucu...dua nyawa harus dijaga...

sy 35w..makmertua mrh sbb sy xpuasa ..nk puasa mc mne bila puasa bby trus xgerak..pastu sy ada semput..klu xguna heler tu trus sesak nfas..makmertua xfhm dia kta sy xde kesabaran..

Berbuka puasa jela kalau dah tak larat or tak mampu. Bumil jangan samakan badan dengan bumil lain sebab lain badan, lain ketahanan & pembawakan. Abaikan je mulut2 sinis tu sis

mil ckp sis lembik tu suami ada tak? if takde, kalau boleh, bgtahu je la suami, dia kena tahu, tanggungjawab dia tu.. sis pendam gini tak elok tau. sabar ye..

2y ago

Husband ada, tapi tak bersuara. Cuma kalau time tu berdua je, dia suruh berbuka kalau tak larat.

jgn dngr ckp org,nnti jadi ap2 kita yg tgung.buat xthu je.x larat bbuka je.klau larat teruskan.nak takut mil dah knpe.

Kalau bab religious ni my MiL pon “alim” tp dia ckp kt saya xlarat jgn paksa, kdg naik segan sbb asyik tnya je nk mkn apa 😂

mst serba salah kan sbb duk umah mak mentua sy pon x larat nasib lar duk umah sendiri suami pon x ckp ape kalu x larat sgt