bby 10buln tak nK susu & makan

Rasa risau makin x ktntuan bila bby sy mula tak nak mnum susu dan mkn.Mkan pun just mkn nestle beras saja,buah,syur n bubur msti dia akn munta....skrg just mnum air suam n nestle beras .siapa yg prna alami stuasi mcm ni? Blh bg solution tak mcm mn cara utk hadap masalh bby sy ni,😢

1 Balas

Baby 10m rasanya dah boleh slowly intro solid food, finger food. Anak saya dulu 9m dah start tolak bubur sebab nak tumbuh gigi.