siapa sini EP mom??

Mcm mn nk simpan stok ebm yaa n mcm mn nk avoid susu drop? Stok susu smua bby mnum xsempat simpan lbh dr 2hari pun

3 Balas

Hi. I EP mom. Baby dah berapa bulan ya? Sebab I dulu awal awal pun susu memang habis terus baby minum. Start 2 months baru ada lebihan boleh buat stock. Nak avoid susu drop u kena disiplin pumping. Every two hours. Once a day buat power pumping. Drink lots lotsss of water, milo, and susu kambing. Ni tips based on my body. Alhamdulilah baby sekarang dah 4 months sekali pump minimum boleh dapat dalam 8oz, cukup untuk dia minum and buat stok.

5y ago

Sy pump 2jam skli tp sikit ja dpt. 😅.. kdg2 xsmpai 2oz.. klau 4jam dpt 6-7oz.. power pumping mcm mn?

Hi puan. Saya EPMom. Boleh tahu waktu pump puan? Berapa kali sehari? Boleh puan kongsikan so then kita dapat troubleshoot problem ini.

Try cosume MaMom Milk Booster . Insyaallah berkesan .

5y ago

2 bji pgi 2 bji mlam...bru 1 bln..