Beras bby

Hi mom ..beras apa yg blh naikkan berat bby..siapa mom to be pernah guna beras sumo Utk buat bubur bby yg bru masuk 6 bulan .

4 Balas

Apa2 beras pun boleh awak. Saya pakai beras sumo. Nak naikkan berat baby bukan pada beras. Perlu ambil kira sleep routine, milk feeding schedule dan pemakanan. Tiga faktor ni perlu seiring.

klu ikut bacaan, beras sumo bley naikkan berat baby.. tp tu pun bgantung pada kekerapan baby mkn.. klu baby jnis kurg mkn, beras pape pun x naik berat tu..

Saya takde kasi beras sumo. Saya guna beras biasa saya makan dengan titis minyak masak biasa dekat rumah. Berat badan naik takde masalah.

10mo ago

oky

guna beras biasa yg makan dkt rumah je. masa nak bagi bubur tu titis kan evoo atau minyak sawit utk bagi lemak.