Beg Hospital Siap!

Rasa mcm besar sgt plak bawa beg. Macam nak tinggal seminggu tu. Baru 32 weeks, firstimer katakan, excited terlebih. ? Bleh nasihat tak apa yg perlu dibuang? Barang hospital sy: 4 set baju baby 2 muslin swaddle (sbgai kain tuala) 3 Mitten & booties 3 Bedung 1 kain lampin 14 lampin pakai buang nb 2 30's Wet wipes 1 paket tisu + spray air Minyak bayi Plastik buang sampah 1 Kain batik 1 sweater 1 set baju keluar hospital 1 tuala 1 telekung 2 stokin + bra 4 lampin dewasa 5 panties pakai buang 10 pad overnight 1 pek biskut kerning 1 thermal flask 1 cawan + sudu 1 bekas kurma Toiletries 3 in 1 Milo 1 Powerbank (sy edit ikut suggestion di komen ya, utk rujuk mommy lain)

Beg Hospital Siap!
62 Balas

Currently I'm warded dekat hospital due to cardiac attack tp kena duduk ward ibu bersalin. From my experience, bila dah boleh masuk LR nti nurse yg tolg ambikkan brg baby yg nak ke LR tu. Dorang sgt suka klu kita just guna box! Yes.. Box yg biasa kita guna tu. Buh semua brg mak & baby dlm tu. I think depa suka sebab bila bukak je box tu view mcm very wide, lg senang carik brg😂😂

4y ago

Box yg boleh tutop kiri kanan tu.. Ada yg transparent, ada yg color kan..