Jom share minggu keberapa semua ibu² rasa gerakkan baby semasa pregnant? #share

Minggu keberapa rasa gerakkan baby?

35 Balas

Seronoknya tengok semua share bila first rasa gerakan baby🥰. Saya pulak dah 15w tp perut jenis berangin, campur lemak tebal. Kalau suruh husband dengar dekat perut pon dia kata dengar bunyi air, bunyi angin menggelegak je. Kadang saje buat lawak cakap baby tengah swimming itu yg bunyi air berkocak😂😂😂

18w baru betul2 rasa baby gerak2. Sebelum2 tu dalam 11-12w rasa mcm renjatan pedih2 gitu. Skrg Alhamdulillah dah 26w. Baby aktif betul waktu malam especially pukul 10 & 11 malam. Huhuhu...

Masa anak 1st 28 minggu tu baru sepoi sepoi je saya baru rasa. 😂 Preggy 2nd ni dalam 17 minggu dah rasa. Mungkin sbb anak sulung tu sy tak pandai nak rasa lagi.

perasan ada gerak gerak comel masa 18-19w, lepas checkup 20w baru rasa rancak baby bergerak tuuu masa tu excited dia Allah jee yg tahu 🥹♥️

my bby 1s 20minggu ke atas bru dpt rasa bby second ni 15week5 hari dah rasa siap bergelombang lagi dlm perut tekejut kitew😂

20 mnggu sy dh rsa bubble gitu2 first time mom 🤭 masuk 21 mnggu dh rasa bby tndang or gerak klau sy letak tapak tngn dkt perut .

2w ago

Hi sis. Rasa bubble2 tu mcm mane 😅

Baby Pertama & Kedua, saya x ingat .. 😂 tapi baby yang ke-3 nie 15week saya dah rasa 🥰

1st baby 16+w dah rasa hehe rasa mcm angin2 butterfly gitu

1st - 18w 2nd - 15w betullah bila next kandungan awal betul boleh rasa kannn

2w ago

haha ye sis. memg awal2 15w tu fuhh memg mcm awal boleh rasa ni. then lama2 slow. naik je week 17 dia dh start aktif balik. kekdg perasan perut besar kedepan, kekdg besar ketepi so baby buat akrobatik dlm perut. kekdg pakai seluar ketat skit kat bhgian pinggang boleh rasa baby gerak, marah nau kita pakai seluar ketat kat pinggang pdhal time dduk je rasa ketat. haha

1st baby- 19weeks, 2nd baby ni awal 17weeks daj rasa heheee