Keperluan mommy Dan baby

Saya due 1/2 , Mommy - baju sepasang untuk balik , stokin standby 2 Incase basah , tudung sarung pakai 1 bawak 1 , spender , bra , pad bra , pad biasa , barang mandian , tuala , charger . Baby - baju LR sepasang , mitten booties , topi , pampers 1 dah siap asing dlm plastik . - baju spare 2 pasang , topi 1 , mitten booties sepasang , kain bedung 2 , tuala 1 , minyak telon , pampers bawak 10 keping. Ada apa2 perlu ditambah ke ?? Atau dibuang ?? Bantuu . #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

utk ibu - charger better tukar ke powerbank. sbb kt wad ada misi xbg cas telefon pkai plug. - bawa kutleri (sudu, garfu, cawan - in case nk bancuh air panas sndri) - standby biskut/kudapan, 3in1 in case lapar sblm wktu hidang mkn. baby - mitten booties, topi xperlu bawa dkt LR. misi tak pakaikan pun. just bawa pkai waktu balik saja. - kain bedung bawa 1 saja. dkt wad bby pkai bedung hsptl. - tuala no need, sbb kita tak mndikan bby dkt hsptl. bawa kain napkin utk lap2 bdn saja. - bawa kapas bulat, utk cuci muka bby & private part guna air biasa. standby botol spray kecil utk letak air biasa.

6mo ago

alhamdulillah terima kasih membantu .