bsp kedua

Rasa down sgt ngn result kali nie ?

bsp kedua
8 Balas

kalau sy pula pagi selepas cek bsp yg jam 8 am tu sy just minum air masak n setengah keping roti gardenia je..jam 10 am cek bsp mmg cantik,tgahri makan dlm jam 11.30 am makan nasi sikit je,sayur banyak sikit n ikan goreng/bakar/singgang/ayam,cek bsp jam 2 ptg dlm around 5.7-6.0 lah sy dpt,after tu sy minum air masak bnyk2 n ptg jam 5 lebih sy just makan nugget ayamas je sbb nugget tu bole buat sy kenyang..sekali cek bsp malam jam 8 tu dpt around 4.8-5.9 je hehe selamat mencuba ye sis

4y ago

hehehe xpe2 make sure lebih berhati2 lah lepas ni ye sis kalau xcantik2 juga bacaan doc akan on cucuk insulin n mmg serabut kalo dah on insulin bagai..oo sis bekerja rupanya patutlah..lpas ni jaga je makan tau yg penting jgn minum air manis2 bnykkan minum air masak je

Sis berapa week now?sy dua hr lps pun amik bsp..sy mmg control mkn..air manis xmnm..mnm susu jer..mlm da abis bsp yg ke-4 baru berani mkn nasi..siang mkn yg light spt roti n susu..coz dua mnggu lps sy nyer bacaan yg ke 3 tinggi sbb mnm Milo mcd..so mnggu ni sy jg btl2.. lebihkn mnm air putih..semoga sis ok utk bsp akan dtg..

4y ago

Sis cuba amalkan minum air suam campur kepingan lemon

sy baru smlm bt bsp... 8pg result (6.3) lps tu sy mkn roti gardenia purple 2keping+ telur hancur n susu hl jam 12 bacaan (4.4) then tghhri mkn nsi 1senduk ayam goreng+ulam air kosong result jam 5 (5.1) lps tu mkn nsi 1senduk+ikan rebus+ulam+air kosong result jam 9 (5) sgkut result pg so kne bt bsp setiap 3hari

4y ago

Sy mkn kueyteow grg ngn jus oren tanpa gula . Salu pg xd mslh . Dh lps puasa tu yg mslh 😂

Cntrol mkn.. sy klu ar BSP.. sy mmg cntrol mkn spya bacaan cntik.. roti gardenia bijirin 2 elok.. sy mkn 2 dpt bacaan cntk.. sy mkn letak tomato, timun batang dgn telur grg..

4y ago

Buat kosong je.. xyah letak mayo ngn sos..

Sis, coba sis minum byk air lepas dh mkn.. Sy pun bru buat bsp smlm, syukur bsp lepas.. Mcm lepas mkn kan, sy minum atleast 750ml air..

4y ago

Lg payah time nak puasa mkn tu lah 😂

Hi sis. Krangkan pgmbilan nasi time lunch & dinner. Lbihkan syuran & mkn epal hjau. Bnykkan mnum air putih.

4y ago

Epal hijau bgus utk cntrol gula dlm drah. Nurse & doc ada advice mkn epal hjau sblm lunch & dinner. ☺

Gula dlm darah tkkan stabil bila pregnant. Kcuali keturunan mmg ada yg kencing manis.. Brp weeks dah?

4y ago

Blood pressure

Bertabahlah sis.. sy punya result lagi kecundang😅😂..

4y ago

Sis kena mkn ubat tu trs skli insulin ke? Atau ubat dlu then bru kena insulin ?