BSP pagi makes me down

selamat pagi mommy semua...sy dah try byk tips nk trunkn bsp tapi bacaan bsp pagi nie 5.3...

12 Balas

Same lah...sy amalkn jus ma mariam. Bolehla kawal juga. Tp bila hari bsp, jgalah pemakanan. Yg mommies bg sini tips pun boleh amal. Mmg ibu GDM kene mkn ikut aturan cdgn drpd dietitian.

Kalau tempat sy bsp 5.3 okay lagi kalau 5.4 ya kena mrah..stop mkn awl..sehari before bsp jgn ambil air manis..kalau tringin manis pun mkn lah kurma..

Cara saya, malam sebelum bsp tu last makan pukul 8. Then kalau lapar jugak, minum air banyak2. Dah biasa buat camtu, lama lama rasa tak lapar

sy dulu pun bsp pagi tinggi.. sebelum tido amalkan minum air barli tanpa gula @ air lemon panas. esok pg bsp dpt bawah 5 bacaan.

4y ago

Kalau limau nipis preg 3bln blh minun ke sis?

Saya banyakkan minum air kosong lepas sarapan lepas lunch dan lepas dinner... InsyaAllah, cuba tgk.

Saya malam sblm bsp tu tak mkn nasi langsung.. Saya mkn roti wholemeal je dgn susu..

Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

Minum lemon suam kosong setiap pagi sis..

5.3 masih ok kan... Hampir2 la

Xblh lebih 5.3 kan waktu pgi..

4y ago

Saya smlm berjaya turun 4.8.. S Lega.. Sbb satu hari sblm tu saya x mkn nasi dan minum air manis.. Cuma meehun sup dan susu..