Hi sis smua nk tny lh sy da 5kali gugur tpi skrg sy da pregnt 6week6hri tdi g scan hny nmpk kntung

Rahim makin kembang tpi bby tk nmpk norml ke ye? , hmm dr suh tgk dlm msa 1mnggu ni klu ad kuar tnda pape.

19 Balas

6minggu still awal untuk nampak janin, kebiasaannya mmg akan nmpk kantung dulu. based on my experienced, now sy da 34w alhamdulillah. fikir positif yea awak, 9w nt awak try scan semula. inshaa Allah andai kata mmg rezeki awak, time tu da boleh nmpk fetal heart beat semua. bykkan berdoa yea, fikir yg baik baik inshaa Allah yg dtg pada awak semua yg baik. semoga dipermudahkan urusan kehamilan awak kalini 🥰 take care

Hi sis cerita kita sama,dulu saya pun 3x gugur, masa bulan 7/2020 dpt tahu pregnant selepas 6 tahun perjuangan mnunggu rezeki.. awak ok lagi blh nmpk kantung, saya 5weeks prtama g scan langsung x nampak apa2 doc suruh repeat scan balik masa 6weeks.. Alhamdulillah skrg saya dah pun selamat bersalin..hehee jgn fikir byk sis,positive saja inshaAllah kalau mmg rezeki semoga sis dan bakal baby sihat2 sentiasa..Aamiin

okay tu nampak kantung sis. sy pun scan kat hopsital 6mggu nampak kantung je. sy g scan lagi 8 mggu kat private clinic, nampak kantong n fetal pole, tp x nmpk jantong baby. so clinic suroh dtg lagi time 10 mggu, baru nampak baby n heartbeat skli. insyaAllah okay jak awak😇

InsyaAllah sihat. maybe saiz kecik lagi. tak nampak. rahim kembang tu pon da sign bgus maksudnya ada yg bernyawa di situ. hari tu pon dokter sy ckp mcm tu. asalkan kantung da dalam rahim da memadai. tunggu 8w InsyaAllah akan nampak. 🥰

Terima ksh semua mummy² yg bg kta semngt dan psitif🥲stu hri murung sy pkir hal ni, perut sy da nmpk buncit tpi tulah sedih nk ckp🥲mummy² semua doakn tuk sy ye🥰moga doa kalian dimkbulkn dan moga sgla urusan mummy² diprmdhkn 🤲

1y ago

Aminnn semoga kita semua dapat zuriatt....aminn ya allah

saya sblm ni scan 6weeks, kantung pon taknampak lagi.. doc suruh repeat scan after 3weeks, masa 9weeks scan alhamdulillah nampak dia menggelitat dah kat dlm comel je kecik 😆😆

6w kecik lagi sis. In sha Allah tak de apa. Sis banyak kan rehat. Jgn buat kje berat. Kalau boleh jgn buat kje langsung la baru2 ni. Jgn bersama . Jgn stress. Pemakanan jaga.

normal sbb kandungan masih baru lagi..better scan 8weeks ke atas boleh nampak degup jantung sekali..yg pnting jgn uat kerja berat2 sbb kandungan masih baru

In shaa allah xda apa2.. 6 weeks mmg xnampak apa2 sis.. try scan TVS tu.. yg jolok dkt bawah tu.. saya jenis badan besar.. buat scan tu baru nampk jelas

Jangan. Risau. 6 weeeks nampak kantung pun dh syukur sgt. Sy ritu 7 weeks baru nampak baby tu pun halus sgt. Better 8 weeks above dh leh dgr jantung