Sangkut GDM sudah

Rabu minum air gula. Hari ni result kuar nusre bagitahu sangkut. Isnin kena BSP dah. Ibu2 ada,sangkut GDM tak? 13 weeks. Sebelum minum 5.0 Selepas minum 8.0

Sangkut GDM sudah
40 Balas

gdm ni kencing manis enn? andai kata setiap pagi kita check xde kencing manis contoh cek darah 4.3 something mcm tu.. klu minum air gula ada jugak ke yg sgkut gdm?sy belum buka buku punk..tpi teringin nak tahu..

ya sama sis,, saya lepas minum air gula pun sangkut sis,, sebelum 4.5, selepas 10.0 😅 tinggi nau bacaan... bsp buat 1hari 4kali..alhamdulillah masih normal... sy ni dh la suka panic, 😅 alahai... huhu

2y ago

saya dulu takda sblm ngandung... lepas minum air gula ja sangkut... kawan kawan yg lain pun sama.. lps beranak hilang semua tu.. xde dah.. huhu

Sy dulu pn sangkut gdm masa minum air gula kali ke2.. Kena mkn ubat dan bt bsp 4x seminggu sampai nk bersalin..bersalin pn kena awal 2 mggu dr tarikh due..alhamdulillah lps bersalin xde dh kencing manis..

2y ago

Oh knp kita prgnnt jd ad?

Sy sblm mnum air gula 4.0 selepas 9😅Bsp monthly je smpai bersalin. Alhamdulillah, result xpernah merah. Lps bersalin xde dh kncing mnis. Hrp mommy yg kena gdm tu bertabah la, jaga makan smpai bersalin.

2y ago

Tggi 9 lps slin x ad dh la kn

sy ritu sebelum 5.3, selepas 7.6. kalau ikut bacaan dulu dh lepas 🤣 bacaan sekarang dorg dh ubah yg sebelum kena 5.1 🥲 sekarang 29w, lagi ,2 3 kali bsp je nak hadap before bersalin.

sy pon sangkut Tp sebelum 5.6 n slps 7.0.. selepas x sangkut.. die sangkut sblm skrg klu buat bsp pon plg tinggi 5.6 je.. tu x diet pon.cuma x mkn 2 jam tu je lah..

Amboi tinggi nyaa 8.0 .. takpa. Jaga gula ya. Klau boleh monitor sendiri kat rumah hari2. Lepas makan 2jam pastu cek gula .. buat catatan boleh tunjuk doc ..

awalnya minum air gula sis. umur berapa ni? atau berisiko tinggi? sy 28w nanti. umur 32y. risau pulak😅 tqhun 2019 pon lpas mnum 6.0 atas pagau

saya belum pernah sangkut GDM tapi minum air gula pernah la untuk tengok keputusan saya ade kencing manis atau pun tak.. alhamdulillah normal..

saya minggu depan kene buat bsp 😭 sbb bcaan sbln minum air gula 5.1 , lepas minum 4.0.. moga2 dipermudahkan urusan semua..

2y ago

aah kira sangkut.. hari ni buat BSP.. bacaan 5 ke atas.. paling tinggi 5.6