elak sangkut gdm bila minum air gula

Mcm mana cara nk elak sangkt gdm bila minum air gula yer...nnt kena minum air gula...tkt sangkut gdm

6 Balas

Elakkn mkn n minum benda manis. Tu je doc bgthu sy. Nasi pun kna mkn ikut sukatan. Pkr diet bgthu sy. Sehari 2 kli mkn. Sekli mkn 2 senduk kcik je nasi. Sy pgi smlm kt wad lepas mkn nsi goreng bacaan bsp sy 7.2. Tgi skit. Tpi nsb le lepas pgi tu. Klu sebelum mkn tgi mmg kna thn wad lgi.

Time minum air gula yg bleh tentukan sgkut ke x just how ur body actively produce insulin je sis..kalau pancreas u xleh generate insulin untuk naturalkan balik gula yg msuk dlam badan u so sangkut la..xde special tips pun..

Jg pemakanan je sis.. GDM nie disebabkan insulin kita xdpt berfungsi secara optimum gangguan drp hormon kita semasa pregnant..

minum tanpa rs teragak-agak.

Saya minum air limau kasturi

2y ago

maaf tanya , minum airlimau kasturi lepas minum air gula ke? dia kacau bacaan gula tak nanti ?😅 nk try tp takut nurse detect .

Gdm tu apa?