Pacifier Puting Kosong

Hi . Puting kosong yg mne okay ye ? Sy dh cuba bg baby puting kosong brand pureen & nuk . Dua2 dia xnak , dia hisap kjp lpstu keluarkan balik . Tu mksud nye dia x suka puting tu kn ?

12 Balas

cuba try brand tommee tippee.. baby sllunya nk puting yg saiz panjang.. takpe sis.. keep trying.. cri yg betul² ssuai.. kdg² dia keluarkan balik tu normal ja.. xsemestinya dia xsuka.. btw.. buat ja apa yg memudahkan.. kalau ada org ckp jgn ajar anak isap puting xbagus la apa la.. xpa.. angguk ja tanda stuju.. kita truskan jee apa yg mudah untk kita.. susah senang tu kita yg kena handle.. org tu dia boleh bercakap aje.. goodluck mummy

2y ago

betul sis.. kdg2 bby ni dia nk ada benda ja dlm mlut dia.. kebanyakannya akan kluarkan balik puting time diaorg dh tidur.. xpa.. kita kena ttpkn pndirian.. pdulikan apa org nk ckp.. dlm soal pnjagaan anak.. smua org betul.. xda yg salah.. jd xboleh org nk kata itu ini xbtul.. dh kalau nnt bila bsar jd jonggang juga walaupon xisap puting,, haa cmnaa tuu 🤭

anak saya masa kecik pon saya try bg puting sbb susah nak tido, asyik merengek je. sbb xnak guna buai, try puting. asyik luahhh je. last2 xbg da puting. saya bedung kemas2, bukak white noise, lena dia tido. lega. tp ibu ayah la kene tahan telinga dengar white noise tiap malam 😂

sy bg jenama nuk yg orthodontist dlu sis... anak hisap jugak smpai trtdo dia luahkn sndri... xde Lak ketagih smpai kena hisap je... mse nk tdo je lps dh myusu knyg2 kalau x mmg dia xnak lps lah mak dia xboleh nk bertungku pun kalaunikut peel dia 🤣

Kalau dia taknak bagus. Tapi kalau keadaan terpaksa bagi juga try she or he ada malam and siang punya pattern.

2y ago

Caffè

kdg bukan sbb puting. teknik yg x kena ..sis try tgk kat baby language kt fb ..ada teknik nk guna puting ..

kalau anak x nk x paya push sis. ank sy dr lahir sampai dah nak masuk 3 thn dah okey jer x guna pacifier.

anak sy guna puting Tommie Tippie & pigeon.. Tommie tippie utk kt ruang tamu, pigeon utk dlm bilik..

xyah ajar puting pun xpe.. anak sy x ajar puting lansung, hisap jari pun x~

2y ago

Ank sy hisap jari,,xda masalah pun kalau bby isap puting atau jari,sbb tu boleh buat diorang calm

Try puting avent sis. Tapi kalau baby tak nak lagi bagus.

maaf tiada pengalaman bagi pacifier