Pacifier/ Puting

Hi mommies, saya ada baby girl berusia 4 bulan. Lately ni dia suka sangat hisap jari tak pun dia akan gonggong botol susu kosong time dia tidur. Kalau saya tarik botol susu dari mulut dia time dah tidur, dia akan cari jari untuk hisap. Jadi saya terfikir untuk bagi dia hisap pacifier/puting. OK ke tak? Kalau OK, pacifier/puting brand dan jenis apa yang bagus?

1 Balas

Cutelh bby sis ni.. Klu sy.. Sy cri yg puting dy cm leper gtu.. Avent or nuk OK jgk sis.. Tp ats bby jgk kot nk yg jnis puting leper atau bulat.. Huhu

4y ago

Thank you!! Hehe cara dia isap jari tu bukan macam nak explore, tapi more to nak soothing diri sendiri