Pengalaman bersalin hosp kerajaan

Pukul 6.30 petang rse contraction, tahan smpai kul 10, masuk labour room and amik ubat tahan sakit sbb jalan bru bukk 2cm, pukul 1bngun terasa contraction yg teramat dan air ketuban mula pecah tpi nurse labour room tk bgi kita masuk sbb katanye itu cuma lendir tanda biasa dan bukan air ketuban sambil cakap "kau jangan menyusahkan orang bolehh datang banyak kali, kau pergi tidur sne" and kita pun pegi katil dan tukar kain 3 kali, kali terakhir tukar basah terus pegi bring kat tilam labour room, dan smbil nurse biadap tu check laluan dan laluan dh terbukak semua, baby btul btul dh kat bawah, bila selesai teran dan baby keluar, nurse dekat situ selamba cakap sorylah tak thu tdi kau dh nak bersalin, and diorang dh tua ye sangatlah biadap, tak sangka goverment punya hospital macam tu, terkilan sgt time tu,

16 Balas

Pernah kena dulu sis time mlahirkn anak 1st. Huhuuu. Terkena lagi nurse yg biadap ckp mcm sama mcm nurse tu ckp jgn datang berulang kali pegi tido ja. Hujung2 baby dah dihujung tanduk nak kluar dah baru cemas mcm apa.