Did you take epidural when you were giving birth?
Voice your Opinion
Yes
No

2389 respon

23 Balas

Yes..even i'm not request it..i just say i need full bius..but doc say try epidural first..then finally got both...coz epidural not imune for my body

sblm sakit ckp doc...xnak. da sakit merayu2 suh doc injet..tp doc ckp..maaf puan da terlambat🤣. tp alhamdulillah..dua2 normal tanpa epidural.

epidural ni apa? dan untuk apa? sy belum pernah beranak tapi sedang menunggu hari.. ade sesiapa boleh explain?😥

4y ago

epidural ialah sejenis bius penahan sakit yang diberikan pada ibu yang mahu bersalin. hanya boleh diberi selepas bukaan lebih 2cm & tidak boleh selepas 8cm kerana takut tidak sempat untuk memberi kesan kebas kerana bayi sudah mahu lahir. boleh google utk maklumat lebih tepat

yes.. mmg x rasa sakit langsung time nk bersalin tu.. bukaan da 7 cm pon x perasan.. tak rasa teran pon..

Dokter yang bg epidural sy yg tk nk dokter kata utk keselamatan diri sy yg mempunyai masalah kesihatan.

mahal... so x ambil... nangis la kat situ tahan sakit... hahahaha

Ada ambil masa bersalin anak pertama

alhamdulillah Tak perlu epidural

xtaw pun pasal epidural msa tu

Alhamdulillah, no